Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen GIF!

Det såg ut att bli oavgjort i bottenmötet på Strömvallen. Men i 90:e minuten avgjorde inhopparen Eric Larsson till 2–1 (0–0) för Gefle – hans första allsvenska mål någonsin.

Annons

Jakob Orlov bröt Gefles måltorka på hemmaplan när han gjorde 1–0 sex minuter in i andra halvlek. Det var lagets första mål på Strömvallen sedan den 16:e april.

Det såg dock ut som om Tobias Grahn, som var tillbaka i ÖSK efter skada, skulle rädda ett kritiskt läge för sitt Örebro då han kvitterade till 1–1 med sju minuter kvar. Grahn mötte ett inlägg efter marken med ett distinkt direktskott som Geflemålvakten Mattias Hugosson var chanslös på.

Gefle har ju varit fullständigt uddlöst framåt på hemmaplan och inte mycket pekade på att man skulle orka komma tillbaka en gång till.

Men ett Örebro som fått vittring fortsatte att anfalla och jagade tre poäng. Då öppnade det sig för en kontring, Jonas Lantto fick bollen ute till vänster, bröt inåt – och lyfte bollen mot bortre delen av straffområdet. Där fanns inhopparen Eric Larsson, som fick kanonträff. Jonas Sandqvist var chanslös – och Larsson, som aldrig tidigare gjort mål i allsvenskan, firade med en frivolt.

Målet gör att Gefle fått ny kontakt uppåt i tabellen medan Örebro är alltmer förankrat på jumboplatsen.

TT

Publiksiffra: 3 749

Mer läsning

Annons