Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen SM-final för Löfstedt

SAIK får chansen att försvara sitt SM-guld.

10–3 mot Hammarby tog laget till klubbens 19:e final – efter en makalös uppvisning i den tredje och sista semifinalen.

– Äntligen, jag har inte varit nära förut, säger Johan Löfstedt, som får spela sin första final nästa söndag.

Annons

För ett år sedan stod han på läktaren i Uppsala när SAIK slog Bollnäs i sudden death, vände sig till kompisen från Vetlanda och sa: ”Där ska jag vara nästa år.”

– Men jag sa aldrig med vilken klubb, säger Löfstedt och skrattar.

Han är en av få spelare i SAIK som inte fått uppleva stämningen i att spela en stor seniorfinal på Studenternas is, de övriga är backen Jesper Hvornum och talangen Erik Pettersson.

Men efter 3–0 i matcher mot Hammarby är SAIK där igen. I den tredje och sista semifinalen var det aldrig något snack. SAIK satte en väldig fart och levererade en bredbandy som Hammarby aldrig var i närheten av att kunna försvara sig emot.

Det gick för fort, det fanns för många svartvita spelare att markera. Och målen trillade in, ett efter ett.

– I den här matchen visar vi vilket bra lag vi är, och hur gärna vi ville spela final nästa söndag. Det är lätt att det låser sig annars i en sån här viktig match, men vi gjorde precis det som vi pratat om på förhand och alla bjöd till. Spelar vi så här är vi oslagbara, säger Johan Löfstedt.

• Och vilket lag möter du helst, Villa eller Bollnäs?

– För bandyns skull vore det häftigt med Villa eftersom de inte har varit där på så länge, men tar sig Bollnäs dit är de naturligtvis förtjänta av det också.

Jesper Hvornum, som kom från Skutskär och lyckades ta en ordinarie plats först i höstas, ser tagen ut när laget hoppat färdigt i omklädningsrummet och skrikit ut sin glädje framför tv-kamerorna.

– Det här trodde jag aldrig för ett år sedan. Jo, att SAIK skulle spela final, men inte att jag skulle få vara med. Det är helt underbart, en obeskrivlig känsla.

SAIK-försvaret, med generalen Linus Pettersson i spetsen, tog effektivt udden av Hammarbys anfall.

– Jag hade faktiskt tid att åka och njuta den här gången. Det har jag nog inte gjort nån gång tidigare den här säsongen för det har varit så jämna matcher hela tiden, säger Pettersson.

• Vad föredrar du, Villa eller Bollnäs?

– Jag tar vad som helst! Bollnäs känner vi till bättre eftersom vi har mött dem fler gånger. Men vi ska fokusera på vårt spel ändå, får vi igång bolltempot och passningsspelet, som nu, så är vi som starkast.

Linus Pettersson kan följa avslutningen på semifinalserien mellan Villa och Bollnäs, som just nu står 2–1 i matcher till Villa, på den nya platt-tv han fick som matchens bäste spelare.

– Det gäller att vara bra när det gäller som mest. Men det har vi klarat av hela säsongen.

Är SAIK som bäst även nästa söndag? Det återstår att se.

Mer läsning

Annons