Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta frånvarande när GIF möter Syrianska

Tredje träningsmatchen – då väntas Johan Oremo presentera sig på nytt i Gefle IF:s tröja.

En som definitivt kommer att göra säsongsdebut är Jonathan Hellström, som finns med i startelvan mot Syrianska.

– Det gäller att vara på tårna från början, säger Hellström.

Annons

Anfallaren Johan Oremo är tillbaka i Gefle IF – men nyförvärvet har inte varit med i truppen vid lagets två första träningsmatcher.

Nu har han fått tillräckligt med rejäl träning med laget, och tar i dag plats på bänken när Gefle IF möter Syrianska på Södertälje Fotbollsarena (klockan 13).

Mikael Dahlberg, som är tillbaka efter sjukdom, bildar anfallspar med Jakob Orlov.

– Men han är nog inte redo för 90 minuters spel. Det blir säkert så att både Johan och Dragan (Kapcevic) kommer in i stället för Dahlberg och Orlov, säger Gefle IF:s tränare Pelle Olsson.

Mittfältaren Jonathan Hellström fanns med i truppen i 1–0-segern hemma mot Hammarby senast. Men något inhopp blev det aldrig.

I dag går han in från start, till vänster på mittfältet, vilket gör att Jonas Lantto byter kant.

– Jag är spelsugen, det är man alltid. Och det har känts bra på träningarna. Syrianska är en seriekonkurrent med många individuellt skickliga spelare. Det gäller att vara på tårna och börja i rätt ände, säger Hellström.

Alexander Faltsetas fick en smäll på foten på gårdagens träning och är ett frågetecken inför dagens match, men troligen kommer han inte att spela. En som definitivt inte blir med mot Syrianska är Eric Larsson, som gjorde målet mot Hammarby. Han åkte på en smäll på benet i torsdags och tränade inte i går. Troligen rör det sig om en lårkaka.

Gefle IF ställer upp med exakt samma backlinje för tredje matchen i rad.

– Det är inte så vanligt att det blir så, och jag hoppas att försvarsspelet fortsätter att vara lika bra som det varit. Sedan vill jag att vi är tydligare i vårt anfallsspel i 90 minuter. Senast hade vi bra spets i första halvlek innan det blev sämre i den andra, säger Pelle Olsson.

Så spelar GIF i dag:

Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Pär Asp, Linus Malmborg, Sebastian Senatore – Jonas Lantto, Marcus Hansson, Zakaria Abdulai, Jonathan Hellström – Jakob Orlov, Mikael Dahlberg.

Ersättare: Emil Hedvall (mv), Hjalmar Öhagen, Joachim Adukor, Daniel Leino, Dragan Kapcevic, Johan Oremo.

Mer läsning

Annons