Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avstängningarna ger GIF mittfältskris

Domen för Olof Mård: Avstängd mot Mjällby.

Dessutom drog Zakaria Abdulai på sig sin tredje varning mot AIK – och missar även han helgens match.

Det sätter Gefle i en mittfältskris.

– Vi har veckan på oss att ta ett beslut kring hur vi ska göra, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Det var i den 54:e minuten i hemmamatchen mot Gais som Olof Mård skickade upp en hand i nacken på Alvara Santos – följden blev ett rött kort.

GIF-mittbacken var automatiskt avstängd mot AIK i söndags – och fick i går beskedet att han stängs av även i bortamatchen mot Mjällby på lördag.

Ett beslut som Gefle IF hade räknat med, enligt GIF-tränaren Pelle Olsson.

– Det är alltid minst två matchers avstängning efter en grov utvisning, som i fallet med Olof. Det som ska ändra ett sådant beslut är om förbundet anser att domslutet var felaktigt, vilket de inte tyckte, säger Pelle.

– Vi hade alltså räknat med en eller två matcher till, och eftersom att vi svarade på domarrapporten och gav vår syn på det hela klarade han sig undan med en match förutom den automatiska mot AIK. För det kunde lika gärna ha blivit två, men nu är han tillgänglig mot Örebro i omgången efter, fortsätter han.

Olof Mård var även han förvarnad på att detta kunde ske.

– Jag var inställd på att i alla fall bli avstängd en match till, Pelle hade meddelat det till mig tidigare så jag skulle vara förberedd.

• Känns straffet rimligt – eller tycker du att det var för hårt?

– Jag tycker kanske att domslutet i matchen mot Gais var en aning hårt, men det går inte att fokusera på det nu. De åtgärder som tas så här i efterhand är deras beslut och inget vi kan göra åt, jag har lagt det bakom och laddar för nästa match jag får spela, säger Mård.

Zakaria Abdulai är även han avstängd i mötet med Mjällby – han drog på sig sin tredje varning för säsongen i förlustmatchen mot AIK.

Gefle sätts därmed i en mittfältskris då Marcus Hansson troligtvis fortsätter på mittbacksplatsen i Mårds frånvaro.

• Hur resonerar ni kring den här situationen som uppstått?

– Vi får se hur det ser ut framöver i veckan, vi har den på oss att ta ett beslut kring hur vi ska göra. Det finns några olika alternativ, säger Pelle Olsson.

• Suad Gruda centralt på mittfältet känns som det mest logiska alternativet?

– Det är ju Gruda, Hansson, Abdulai och Chibsah som är våra ordinarie innermittfältare, men Bernhardsson är även han en spelare som kan spela på mitten, menar Pelle.

Dessutom gjorde Jens Portin en match som mittback under fjolårssäsongen – vilket skulle kunna betyda att Hansson i stället kliver in på mittfältet om Portin är redo för spel.

Men Portin, som drabbades av en hudinfektion inför AIK-matchen, är fortfarande inte tillbaka i träning med laget.

– Hans feber har gått ner lite, vi hoppas att han kommer tillbaka snart. Det visar sig senare i veckan, säger Pelle.

Mer läsning

Annons