Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandystjärnans nej tack

Daniel Mossberg tackar nej till VM. Han väljer att åka hem och träna med SAIK i stället.

Saknaden efter familjen är för stor.

– Man har alltid ett val och nu har jag bestämt mig för att göra så här, säger ”Mossan”.

Annons

Det var efter SM-guldet i våras som SAIK-stjärnorna Daniel Mossberg och Misha Svechnikov lockades över till den ryska ligan och storlaget Dynamo Moskva.

Nyligen anlände även tränaren Thony Lindqvist till laget från Sandviken och bandylivet fungerar riktigt bra. Dynamo ligger trea i ligan och har vunnit de flesta matcher.

– Men kraven är väldigt höga här borta. Innan Thony kom hade vi bara förlorat en match och spelat en oavgjord, men det var inte tillräckligt. Och i lördags förlorade vi mot Vodnik, inte bra, men man kan inte vinna alla matcher, säger Mossberg.

”Mossan” spelar till höger på mittfältet i en roll han beskriver liknar den han hade i SAIK.

– Rent bandymässigt och allt annat runt omkring fungerar jättebra. Jag trivs här, men det är tufft att vara ifrån familjen hela tiden, menar Daniel Mossberg.

Det är därför han meddelat den svenske förbundskaptenen Franco Bergman att han tackar nej till landslaget för att istället åka hem till Sandviken under VM-uppehållet.

Jämfört med när Mossberg tidigare varit proffs i Ryssland har familjen, sambon och två barn, valt att stanna hemma i Sandviken den här gången. Något som tär hårt rent socialt.

– Visst saknar man dem mycket, säger han.

Så när svenska landslaget reser till Kazakstan om knappa två veckor, åker Mossberg åt motsatt håll och hem till Sverige och Sandviken.

Var det ett svårt beslut att ta, att tacka nej?

– Svårt och svårt, någonting lär man ju göra. Man har alltid ett val och nu gjorde jag så här.

Vad tyckte Franco Bergman, förbundskaptenen, om ditt beslut?

–Det var mitt val och ingen annans, så vad skulle han säga.

Daniel Mossberg tackade även nej till träningslandskamperna mot Ryssland strax före jul – också det för att få tid med familjen.

Mossberg har tidigare spelat sex VM-turneringar och vunnit två VM-guld. Bland annat avgjorde han finalen mot Ryssland med sitt segermål fram till 6–5 i förlängningen för två år sedan.

Men i år finns han alltså inte med. I stället kommer han att träna med de SAIK-spelare som inte är ute på landslagsuppdrag.

– Ja, jag ska köra hela veckan hemma, säger Daniel som inte vet om det blir någon fortsättning i Dynamo Moskva efter den här säsongen.

– Jag har inte hört något, det får vi ta efter säsongen.

På onsdag tar Franco Bergman ut den slutgiltiga VM-truppen – en trupp som alltså får klara sig utan Daniel Mossberg.

Mer läsning

Annons