Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara att ladda om efter guldmissen

Efter sju VM-matcher på åtta dagar – nu väntar fyra till på en vecka.

För Erik Säfström och Johan Löfstedt finns ingen tid att vila efter VM.

Redan i kväll står viktiga poäng på spel mot Sirius.

Annons

Det var besvikna VM-spelare som tog sig hem till Sandviken efter det snöpliga slutet i Vänersborg. Ett haussat landslag lyckades inte alls när det gällde som mest, och det var i stället ryssarna som prickade formen till den enda match man egentligen behöver pricka formen – finalen.

Där hette de tongivande spelarna varken Säfström eller Löfstedt, utan Ishkeldin, Ivanusjkin och Larionov.

Nu ska SAIK:s bidrag till VM-festen i väst skaka av sig besvikelsen och skifta fokus – till den viktiga slutspurten i elitserien. Och då finns ingen tid att vila ömmande muskler och leder.

Redan i kväll väntar Sirius, på fredag Vetlanda (b), på söndag Kungälv (h) och så avslutningen borta mot Ljusdal nästa tisdag.

Det handlar om att hämta in mark mot Villa och Edsbyn, som har ett tuffare schema kvar, och då har man förmodligen inte råd att tappa några poäng alls. Frågan är hur mycket Säfström och Löfstedt behöver spela mot Sirius?

– Inte 90 minuter hoppas jag. Vi får väl se hur pigg man känner sig, det är ändå ett lägre tempo i elitserien och kanske kan man fortsätta rida på VM-vågen en match och så kommer det en reaktion sen, säger Erik Säfström.

Som ytterhalv, en position som kräver mycket skridskoåkning, har han belastats hårt under VM-veckan, även om en match mot Vitryssland eller Norge närmast kan beskrivas som ett träningspass. Mycket speltid har det också blivit, Säfström har inte fått lika mycket vila som exempelvis Johan Löfstedt.

– Det är svårt att säga hur mycket det sliter med så många matcher. Det var ju likadant i fjol när vi kom hem från Kazakstan och då tycker jag ändå att det gick bra.

Båda två har dock sett pigga ut under VM och Säfström hade i fjol sin bästa period under och efter resan till Kazakstan.

Utvecklingen har varit likadan i år, med en stark försäsong och World cup, något svagare inledning av elitserien, och en uppåtgående formkurva efter jul- och nyårshelgerna.

Mer läsning

Annons