Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst i GIF efter fyra matcher i allsvenskan

En färsking toppar Gefle IF:s betygsliga efter en dryg tredjedel av allsvenskan.

– Jag har bevisat för mig själv att jag har på den här nivån att göra, säger David Fällman i en intervju där han bland annat avslöjar att han är stor Leksandssupporter.

Annons

Mittbacken David Fällman har startat i fyra allsvenska matcher i sin karriär.

Alla har slutat med poäng för Gefle IF, som efter 2–1 mot Örebro i onsdags kunde skaka av sig den värsta krisstämpeln lagom till semestern.

– Mitt sätt att spela har funkat. Jag har gjort nytta – och det är jäkligt kul, säger Fällman.

– Det är roligt i och med att det är mitt första år i allsvenskan, att jag har bevisat för mig själv att jag har på den här nivån att göra.

22-åringen vill dock inte gå med på att det är han som har varit skillnaden – ”jag har lika stor del som de andra” – men tar tacksamt emot uppgiften att han har högst snittbetyg av alla GIF-spelare enligt Sportens bedömare.

– Det var inte illa. Det får man väl se som något positivt, säger Fällman, som spelat i superettan med Väsby United som högst tidigare, men var nära att få kontrakt med AIK inför den här säsongen.

• Hur kommer det sig att du inte spelat i allsvenskan tidigare?

– Jag har pratat med mina tränare om det där, att ända sedan jag kom till Väsby för tre och ett halvt år sedan har min utveckling gått sakta men säkert uppåt. Inte i raketfart, och inte upp ibland och ner ibland – utan just sakta men säkert uppåt.

– Då får man ha lite tålamod, och det har jag haft också. Nu kommer belöningen – och sedan handlar det om att hitta ny fart. Det finns mycket kvar att ta av, sedan vad det leder till vet jag inte.

Fällman kommer från lilla Mariefred mellan Eskilstuna och Södertälje. Den naturliga drömmen – särskilt som han redan fått smak för det – vore kanske att få spela för AIK eller någon annan Stockholmsklubb. Men sådana funderingar har han inte.

– Nä, jag har aldrig haft de tankarna. Nu har det bara varit fullt fokus på Gefle IF. Det är nutid som gäller.

• Men du kanske har hållit på någon Stockholmsklubb som liten grabb?

– Nä, de jag har följt mest är Leksand, fast det kanske man inte ska säga i Gävle... Jag spelade hockey tills jag blev 13 år och gick hockeyskolan i Leksand, så det är därför. Visst hejade jag på Brynäs i SM-finalen, när det bara var två lag kvar, men jag kommer aldrig att släppa Leksand, det gör man inte.

Frågan är om GIF:s bäste spelare hittills släpper den mittbacksplats han roffat åt sig. Fällman tar inget för givet.

– Jag känner inte att platsen är klar på något sätt, jag har ju bara gjort fyra matcher. Det gäller att prestera, och det gillar jag. Men fortsätter jag och laget att göra det bra så finns det goda möjligheter att jag får spela.

Foto: Scanpix

Mer läsning

Annons