Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berggren i ny roll

Den där dagen kommer när det är över. Och sedan då? Hasse Berggren valde att stanna inom fotbollen. Nu är han viktigare än någonsin i Gefle.

– Jo, så kan man säga.

Annons

Skyttekungen avtackades i somras, hans slutade mitt i säsongen. Beslutet hade mognat fram. Ångest tar inte hänsyn till sånt.
– När man levt som spelare i 19 år blir det en omställning. Det var mentalt jobbigt, men så här i efterhand klev jag av helt i rätt tid. Jag fick inget tryck i grejorna längre, det var skadorna som satte stopp. Det var inte samme Hasse Berggren längre.
Han gick rätt in i rollen som sportchef på ungdomssidan och som rekryteringsansvarig. Dessutom kör han skolträningar och är bollplank åt Pelle Olsson på A-lagsträningarna.
Anpassat dig?
– Det tycker jag. Jag trivs ypperligt.
Ditt jobb är alltså att framöver förse A-truppen med talanger?
– Rent krasst är det så.
Hur ser det ut?
– Jodå, vi rekryterar många spelare från de lokala klubbarna. Vi är ingen stor klubb och har inte ekonomin att hjälpa till med lägenheter och sånt. Det blir mycket i närområdet, men det är ett syfte i sig. Jag tycker det ser bra ut.
– Vi får regelbundet upp spelare underifrån och från närområdet. Vi har många i truppen som kommer från Gävle med omnejd och det är vi jättestolta över.
Som vanligt lär väl Gefle tippas i botten av experterna. Varför blir det inte så?
– Vi har en stark trupp, vi vet vad vi kan. Vi vet hur svårt det är att vinna matcher i allsvenskan och det är en av våra styrkor.

(TT)

Mer läsning

Annons