Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berggren peppar: ”Det kommer att vända snart”

Sedan Hasse Berggren gav upp sin egna karriär i mitten av maj har han jobbat på i Gefle IF som en tränarresurs.

Efter det har han varit med om två sviter. Först åtta raka matcher utan förlust och nu sex raka nollpoängare.

Vi kollade med den forna målkungen vad han kan bidra med när det bara blir förluster och forwards inte gör några mål.

Annons

– Nja, det är väl allihopa som måste dra sitt strå till stacken. Men jag vet av egen erfarenhet att det allra bästa är att försöka avdramatisera det hela och fortsätta att tro på det man gör, säger Hasse efter torsdagsträningen.

Han har precis jublat och klappat händerna när Dragan Kapcevic perfekt tajmat ett inlägg och nickat in bollen. Just uppmuntran och små enskilda samtal med de som ska leverera framåt står på hans uppdragslista. Han är med på alla träningar, ser hemmamatcherna från läktaren men åker inte med på bortamatcherna.

Samtidigt som förlusterna har radats upp och baklängesmålen trillat in så har det blivit tvärstopp i produktionen framåt. Med 18 mål är GIF sämst i serien.

Till och med den särklassiga seriejumbon Halmstad har gjort fler mål.

– Det går upp och ner. Så är det för hela laget och så är det för forwards också. Jag försöker peppa, berömma och komma med små tips av egen erfarenhet. Men jag är helt säker på att det kommer att vända snart.

Just det där med egen erfarenhet är viktigt. Klart Hasse var med om några riktigt tunga perioder i sin egen karriär. Både med målstopp och med lag som bara förlorade.

– Jag kom ihåg första säsongen i Elfsborg med Magnus Haglund som tränare. Då hade vi bara två poäng efter nio omgångar. Det är tungt men jobbar man på och tror på det man gör så kommer det att vända. Så var det då och så är jag övertygad om att det blir nu.

Men bästa receptet enligt Hasse är att inte få panik och tänka för mycket negativt. Bara fortsätta göra samma saker.

– Det steg oss inte över huvudet när vi höll nollan sju raka matcher och var förlustfria i åtta matcher. Det gäller att agera på samma sätt nu när det går tungt och inte göra det till en för stor grej, säger Hasse.

På söndag väntar form- och topplaget Häcken hemma på Strömvallen. För GIF gäller en match i taget. Den är bra att börja med för att vända den onda trenden.

Mer läsning

Annons