Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin Årets man - nu laddar han för guld också

Årets man spelar i SAIK.

I dag håller han talet till fansen – sedan ska han försöka ta ännu ett SM-guld.

Men sen?

– Hade det inte varit för att jag skulle bli pappa hade jag nog redan skrivit på ett kontrakt i Ryssland, säger Daniel Berlin.

Annons

Daniel Andersson och Per Hellmyrs fick alltså ge sig för SAIK:s lagkapten. Fjolårets store guldmakare är också svensk bandys bäste spelare den här säsongen – oavsett hur finalen slutar, den sista (?) i födelsestaden Uppsala.

• Hur känns det?

– På ett sätt är det tråkigt, speciellt för bandyn i Uppsala. De har anordnat finalen så länge, och har gjort det så bra. Men samtidigt kanske det är dags att gå vidare och prova nåt nytt.

• Och du kanske vill ta ett guld på nya nationalarenan också?

– Det är självklart målet. Jag är så som person, det jag ställer upp i vill jag vinna, oavsett om det är en match eller smålagsspel på träning.

• Du ska få barn i sommar, betyder det att du också stannar i Sandviken, trots att ditt kontrakt går ut?

– Vi får se, jag vet inte det ännu. Jag gör min åttonde säsong eller nåt sånt i SAIK och det känns som om jag skulle vilja göra nåt nytt, och då känns Ryssland som en bra grej. Jag har haft förfrågningar i några år nu, men det var väl först i fjol som jag kände att jag var redo, tidigare har jag inte varit tillräckligt bra eller tillräckligt mogen.

– Jag kommer överväga det noga, men det är lite att tänka på med barnet. Hade det inte varit för det hade jag nog redan skrivit på ett kontrakt, nu är det lite fler parametrar som spelar in.

• Någon speciell rysk klubb du föredrar, som Dynamo Moskva med Thony Lindquist?

– Vad jag har förstått så blir Thony kvar i Dynamo, men det finns fler klubbar. Kommer man utanför Moskva blir dessutom pengarna lite större. Det var flera som var framme och presenterade sig under VM.

• Du är själv son till en känd bandyspelare (Jan ”Knappen” Berlin). Tror du att din son/dotter kommer gå i dina fotspår?

– Nej, jag kommer bryta sönder bandyklubborna och skjutsa till hockeyträningar i Gävle.

• På allvar?

– Ha ha, lite skämt och lite allvar kanske. Jag ångrar själv att jag aldrig provade hockey, men det blev aldrig så. Jag gillar sporten, jag gillar när det är fysiskt för jag är ju så som spelare själv.

• Och favoritlaget är förstås Brynäs?

– Nej, jag håller på Modo. Det är på grund av Peter Forsberg, det var en stor idrottsman som jag beundrar.

• Som lagkapten blir det din uppgift att hålla talet till fansen inför matchen. Har du förberett dig?

– Talet är skrivet och klart. Sen om det blir exakt de orden vet jag inte, det är väl lite adrenalin som kommer pumpa just då.

• Vilken känsla vill du förmedla?

– Att vi ska göra det tillsammans, det är kärnan. Om dom gör sitt så lovar vi att vi ska göra allt vi kan. Men vi räknar ändå med att Villa kommer ha största stödet, det kommer inte 15 000 personer från Sandviken. Det är säkert för Villa som det var för Sandviken -97, helt hajpat och kaos. Där dom är nu har SAIK varit, nu känns det som det finns en segermättnad i Sandviken.

• Men inte hos dig väl?

– Nej, absolut inte, jag har bara vunnit ett guld och det blir man inte mätt av.

Mer läsning

Annons