Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernhardsson får stå utanför startelvan

Det har inte hänt sedan september 2007.

Men efter 131 raka allsvenska matcher ställer Gefle IF upp utan Daniel Bernhardsson i kvällens viktiga match mot Sundsvall.

– Det är dags att vi får lite flyt med oss nu, säger den skadade GIF-kaptenen.

Annons

Det visade sig vara en lätt bristning, lårskadan han fick senast mot Häcken, då han tvingades lämna planen med några minuter kvar. Inte utbytt, eftersom Gefle IF redan gjort sina byten.

För högerbacken och lagkaptenen blir inte utbytt. Han har spelat varenda match, varenda minut fram till Häckenskadan, ända sedan den där avstängningen på höstkanten 2007.

På gårdagens träning joggade han lite lätt, med högerlåret ordentligt lindat. Och i värsta fall tvingas han se inte bara kvällens match från läktaren, utan även Gefle IF:s tre avslutande matcher före EM-uppehållet från samma plats.

– Ja, vi får se. Jag är ingen läkare, men det känns lite bättre i alla fall. Jag har haft turen att klara mig från skador tidigare, när jag missat matcher har det varit avstängningar och nån period där jag varit utanför laget. Men det har nog aldrig hänt att jag missat på grund av skada förut.

Och inte nog med skadan på Bernhardsson. För att krångla till det ytterligare så är mittbacken Olof Mård inte kurant efter sin rosfeber ännu. Svullnaden runt knät har inte gått ner tillräckligt, trots penicillinkuren, för att han ska kunna spela, eller ens springa ordentligt.

– Jag vaknar varje morgon och hoppas att det ska var borta. Det kom så plötsligt, så det kunde väl försvinna lika fort, tycker Mård och visar upp sitt knä, där svullnaden ändå halverats sedan det var som värst.

Två ordinarie backar borta alltså, tre om man räknar med Jens Portin som gjort två träningspass men inte är redo för en plats i truppen ännu.

Det innebär att Pelle Olsson får ta vad han har när han formerar backlinjen. Att döma av träningen i går blir det från höger: Pär Asp – David Fällman – Linus Malmborg – Sebastian Senatore.

– Vi strävar efter så få omplaceringar som möjligt, med spelare på positioner som de är bekväma på, säger Olsson, som hoppas att det inte ska märkas att backlinjen just är nykomponerad.

– Det här är ju spelare som tränar tillsammans, och känner varandra. Så det borde inte betyda så mycket, även om samspelthet alltid är gynnsamt i fotboll.

Tabellsituationen är minst sagt prekär, och i samband med lördagens träning hade truppen ett snack där man rensade luften.

– Det handlade inte om taktik eller nåt sånt, utan det var mer att var och en måste gå till sig själv och höja sin prestation, ge allt på träningar och att vi hjälper varandra att bli bättre. Det är alltid bra att prata ihop sig och att alla får säga sitt, säger Daniel Bernhardsson, som vet vad laget saknar just nu.

– Självförtroende. Det skulle inte skada om vi kunde få lite flyt och första målet mot Sundsvall.

Mer läsning

Annons