Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernhardsson kan få fortsätta på mitten

På mittfältet blev Daniel Bernhardsson poängräddare för Gefle när han nickade in det sena 2–2-målet.

Nu öppnar Pelle Olsson för att lagkaptenen får fortsätta i samma position.

– Vi får en bättre defensiv balans med honom där, säger GIF-tränaren.

Annons

Daniel Bernhardsson har spelat 115 raka allsvenska matcher. För det mesta har han gjort det på högerbacksplatsen. Men inte i matchen mot AIK i våras, inte i söndags – då tog han en plats uppåt, på mittfältet.

Och båda matcherna har slutat i en liten succé.

Mot AIK på bortaplan vann Gefle med 2–0 och i söndagens match mot Häcken fixade lagkaptenen själv en poäng till Gefle med ett nickmål efter hörna med bara minuter kvar av matchen.

Nu kan han få fortsatt förtroende på mittfältet.

– Det är ett alternativ som vi har och ett möjligt steg i utvecklingen, säger Gefletränaren Pelle Olsson, som använde Bernhardsson uteslutande som mittfältare under debutåret i den pågående allsvenska sejouren.

Men det var trots allt sju år sedan.

– Man behöver matcher för att komma in i en position. Och med Bernhardsson på mittfältet får vi en bättre defensiv balans. Kanske borde vi ha behövt det redan i tidigare matcher också. Till exempel mot IFK Göteborg förra veckan, säger Olsson.

På samma position utmanar både Jonathan Hellström och nyförvärvet från Västerås SK, Simon Lundevall. Den sistnämnde gjorde ett piggt inhopp mot Häcken, men är inte riktigt god för 90 minuter i en allsvensk match än.

– Man måste ha respekt för att han kommer från en lägre nivå. Västerås är nykomlingar i superettan och året innan spelade Simon alltså i division 1, säger Olsson, som däremot inte utesluter Lundevall från en plats i startelvan framöver.

– Hans egenskaper är att han är bekväm med bollen, inte springer hårt upp och ner. Och vi får se om vi använder hans egenskaper i början eller i slutet av matcherna. Det är för tidigt att svara på.

• Inför matchen mot IFK Göteborg fick ni vila i 16 dagar – nu är det tio dagar kvar till nästa match. Påverkar det något att det är långt mellan matcherna?

– Nej, det är inget problem. Är man i form så är man i form. IFK Göteborg har vi traditionellt svårt för på bortaplan. Och i det läget, med vår förlusthistoria, var det tufft att möta dom.

Mer läsning

Annons