Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernhardsson mot ännu en säsong i GIF

På onsdagen gjorde Gefle IF klart med Anders Wikström.

Nu är man nära att också knyta till sig lagkaptenen Daniel Bernhardsson för ytterligare en säsong.

– Jag har fått ett kontraktsförslag att ta ställning till, säger trotjänaren.

Annons

Daniel Bernhardsson kom till Gefle IF från Gestrike/Hammarby vid millenniumskiftet och har varit med på hela resan från division 2, via superettan, till åtta raka allsvenska säsonger.

Nu talar det mesta för att "Bernhard", som fyller 35 år i januari och nästan aldrig missar en match, också gör en nionde säsong i högsta serien. I dagarna blev han erbjuden ett nytt ettårskontrakt och så värst mycket tvekan finns inte – eller?

– Nja, jag funderar för fullt just nu och ska komma med ett besked till Pelle inom någon vecka.

• Vad är det du funderar över, detaljer i kontraktet?

– Det är lite saker och sedan ska jag diskutera lite mer med familjen också.

Daniel Bernhardsson uttryckte redan vid säsongens slut en känsla att spela vidare ytterligare en säsong. En tanke som finns kvar.

– Jag har som sagt inte bestämt mig ännu, säger GIF-kaptenen som dock säger att kroppen känns bra. I år var det bara den där bristningen i baksidan av låret mot Häcken i maj som höll mig borta en månad. Annars har jag varit skadefri hela säsongen.

Daniel Bernhardsson har mestadels spelat högermittfältare i GIF, en position som också Jonas Lantto och även Eric Larsson huserat på. I nuläget tyder dock det mesta på att Larsson inte får förnyat kontrakt utan, precis som vi tidigare berättat, istället är på väg till Brage i superettan.

Mer läsning

Annons