Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start på Isakssons drömjobb

Peter Isaksson ledde SAIK tillsammans med Håkan Pettersson i går – och i halvtid avslöjades att så blir det även fortsättningsvis. Tur då, att det stod 3–0 och inte 0–3.

– En bra start på det finaste jobb jag kan tänka mig, sa nye huvudtränaren Isaksson efter 5–1 mot Sirius.

Annons

Första matchen utan Thony Lindquist blev inte mycket till match, SAIK kontrollerade allt från början till slut och det var helt riskfritt av sportchefen Daniel ”Zeke” Eriksson att promenera ut på isen och presentera att förändringen på tränarposten egentligen inte blir mycket till förändring.

Lindquists assistent Peter Isaksson tar klivet upp och Håkan Pettersson hjälper honom.

– Den här lösningen känns jättebra. Den säkerställer att vi fullföljer det vi påbörjat, vi vill bygga vidare på det, säger Daniel Eriksson.

Även avgående Lindquist, som inte åker till Ryssland förrän på måndag och fanns på plats i Göransson Arena, tycker beslutet är det bästa.

– Det vore dumt att riskera att rasera det vi byggt upp.

• Tror du det blir några ändringar rent taktiskt?

– Nej, det tror jag inte, vi har arbetat väldigt tajt tillsammans.

Peter Isaksson underströk det resonemanget efteråt.

– När man tränar SAIK så innebär det automatiskt att man bygger vidare på Thony Lindquists tankar, det ändrar man inte. Sen finns det förstås saker som vi kan bli bättre på.

Många lag backar hem från första sekund när de möter SAIK – Sirius var inget undantag.

– När det ser ut så måste vi bli bättre på att lyfta i ett tidigare skede och inte bara åka upp med bollen, då fastnar man ofta. Vi vill kunna hota på fler sätt, blanda in fler ingredienser i spelet, säger Isaksson, som även vill se större effektivitet på hörnor (bara ett mål på 16 försök i går).

Den här gången hotades det dock tillräckligt ändå och genom segern gjorde SAIK precis som Brynäs dagen innan och klättrade upp i tabelltopp.

Och anfallaren Mikko Aarni gjorde som Brynäsforwarden Jonathan Granström och bröt sin måltorka – finländaren smiskade in en hörna till 3–0, första målet för säsongen kom i nionde omgången.

– Skönt. Men man måste förstå att det inte är så enkelt att göra mål när lagen vi möter inte verkar vilja vinna. Sirius ställer upp som om deras målsättning är att inte släppa in tio mål, sa Aarni, som gärna använder sin snabbhet i djupled och har svårt att komma till sin rätt mot defensiva säckförsvar.

– Men på fredag blir det nog annorlunda, säger Aarni förhoppningsfullt.

Då väntar seriefinal mot tabelltvåan Edsbyn borta.

– Jag tog timeout mitt i andra halvlek, då såg det ut som om spelarna redan börjat tänka på den matchen, sa Peter Isaksson, som ser fram emot att ha huvudansvaret inför, under och efter den kraftmätningen.

• Du har fått ditt drömjobb nu?

– Ja, det är det här man siktat på när man farit runt i bandy-Sverige genom åren. Det är oerhört smickrande och ett slags erkännande, absolut. För mig är det här det finaste jobb man kan få.

Mer läsning

Annons