Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage vill ha GIF-mittfältare

Fyra spelare ur årets GIF-trupp saknar kontrakt.
Enligt uppgifter till Sporten har en av dem nu fått ett kontraktsförslag från Brage.

Annons

Eric Larsson är yttermittfältaren som fått mer och mer speltid i allsvenska Gefle IF. Den senaste säsongen blev det åtta matcher från start och 16 inhopp – och så gjorde han sitt första mål i landets högsta serie, en riktig pärla när han avgjorde i 2–1-matchen hemma mot Örebro.

– Det har varit en väldigt nyttig säsong för mig. Jag har utvecklats mycket, säger Eric Larsson.

21-åringen har inget kontrakt med GIF över nästa säsong, och det finns intresse från andra klubbar. Ett konkret är ifrån Brage, Borlängelaget som blev tia i superettan den gångna säsongen.

– De har pratat med min agent, bekräftar Larsson.

– Vi får se vad som händer.

De spelar i superettan – kan du tänka dig att ta klivet ner i divisionerna?

– Ja. Det kan ju bli "ett steg bakåt, två steg framåt". Långsiktigt vet man inte vad det kan betyda, men som sagt, jag får se vad det finns för alternativ.

Och vad har du hört från Gefle IF?

– Jag har varken fått ja eller nej från dem, jag vet inte hur de tänker än.

Mikael Kallbäck, sportchef i Brage, säger att han inte diskuterar eventuella värvningar med pressen. Men medger att man har bra koll på vem Eric Larsson är.

– Det är absolut en bra fotbollsspelare, säger han.

Vad har Brage för värvningsbehov?

– Vi har en del positioner att fylla, det är ingen hemlighet att vi tappar några spelare. Men vilka positioner vi behöver fylla på med håller vi internt.

I Brage finns sedan tidigare förre GIF-anfallaren Dragan Kapcevic som vann den interna skytteligan överlägset med sina tolv mål (tvåan Robin Sellin mäktade med tre innan han drog till Gif Sundsvall).

Eric Larssons mycket gode vän och GIF-kollega Erik Törnros var dessutom utlånad till Brage under slutdelen av säsongen. Han har ett år kvar på kontraktet med Gefle.

Kan det bli en förlängning av det lånet?

– Om jag ska vara ärlig är det inget vi har diskuterat med Gefle IF ännu. Både vi och Gefle har velat avvakta lite efter säsongen. Men vi kommer garanterat att höras av, antingen i den frågan eller någon annan, säger Mikael Kallbäck.

– Vi är i alla fall nöjda med Erik Törnros, han gjorde två mål och anpassade sig bra fotbollsmässigt.

Mer läsning

Annons