Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsah gick till Djurgården

GIF gav Yussif Chibsah ett kontraktsförslag – men Djurgården gav honom ett bättre.

– Vi kunde helt enkelt inte mäta oss med det. Sån är verkligheten för oss, säger sportchef/tränare Pelle Olsson.

Nu ska Chibsah ersättas – men det kan dröja.

Annons

GIF får inte ett öre för Yussif Chibsah, som i går gjorde klart med ett treårskontrakt med Djurgården.

Men klubben betalade heller inget för honom när han kom, så det blir en plus/minus-nollaffär.

– Han gjorde hundratalet matcher för oss under sina fyra år här, och har gjort mycket gott för klubben. Jag önskar honom lycka till, säger Olsson utan bitterhet.

– Vi var ju på väg att tappa honom redan förrförra säsongen, så egentligen fick vi behålla honom längre än vi trott vi skulle få.

• Kände du till att han var på väg till Djurgården?

– Jag vet att flera allsvenska klubbar varit intresserade, men att det skulle bli Djurgården blev ju klart först på tisdagen. Men Chibsah har berättat öppet om sina tankar och vi har haft en bra dialog.

• Vad säger du om att han lämnar?

– Det är tråkigt, men det hör till fotbollen. Under de sju år vi spelat i allsvenskan är det sju klubbar som varit med hela tiden – och bland de klubbarna har vi haft en omsättning på 200 miljoner kronor under de åren, medan de andra ligger på mellan 400 och 900 miljoner. Det är med de förutsättningarna vi jobbar och då får man räkna med att tappa spelare ibland.

Pelle Olsson sitter ändå ganska bekvämt när han diskuterar situationen på det centrala mittfältet.

– Marcus Hansson och Zakaria Abdulai är bägge unga och har en väldigt stor utvecklingspotential. Och i de nio matcher vi spelat med de två tillsammans är vi obesegrade. Vi har en gynnsam sits tycker jag.

• Men Chibsah ska ersättas?

– Ja, det är något vi ska jobba hårt med. Men vi ska inte stressa fram något. Transferfönstret stänger 31 mars så vi har ju lite tid på oss.

• Vilken spelartyp söker ni?

– Med det 4–4–2-spel vi spelar behöver vi en med stor arbetskapacitet. I övrigt har vi inga särskilda preferenser, det är kvaliteten som styr.

• Hur ser arbetet med truppen ut i övrigt?

– Många av våra spelare har gällande kontrakt. Sedan är vi i slutdiskussion med några just nu. Ingen spelare har ännu fått besked om att de inte får nytt kontrakt. När det händer nåt konkret går vi ut med det.

Mattias Hugosson, Daniel Theorin och Daniel Bernhardsson är tre av de spelare vars kontrakt går ut.

– Planen är att ha tre målvakter och 20 utespelare i truppen, men det kan ändras lite beroende på hur det ser ut ekonomiskt, säger Pelle Olsson.

Yussif Chibsah själv är nöjd med transfern – men vill hylla Gefle IF:

– Jag har haft en bra tid här och har GIF att tacka för mycket, de såg min talang och gav mig en plattform att visa upp den på. Men jag vill söka en ny utmaning och är glad för att kontraktet är klart.

Chibsah åker ner till Stockholm för en presskonferens med Djurgården på fredag, men fortsätter att träna med GIF ett tag till. Den nyöppnade butiken i Gävle kommer att finnas kvar.

– Det är ju bara en och en halv timme med bil mellan Stockholm och Gävle. Jag kommer att ha lägenheten kvar här också, säger Chibsah.

Mer läsning

Annons