Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsah spelklar – med specialskydd

En fraktur i pannan gjorde att säsongen skulle vara över. Men Yussif Chibsah har fått ett specialskydd för huvudet – och kan spela redan på onsdag.

Annons

GIF-tränaren Pelle Olsson levererade nyheten på gårdagens presskonferens efter 2–1-segern mot Syrianska.

– Vi fick det definitiva beskedet från läkarna i dag. Det blir ingen operation, för det skulle ändå bara vara ett kosmetiskt ingrepp. Han får en hjälm á la Peter Cech, berättar Olsson, som har kollat med domarbröderna Strömbergsson att det är okej att använda ett sådant skydd.

Chibsah, som fick skadan i en nickduell med Mathias Ranégie i matchen mot Malmö FF, kan träna för fullt i dag och är därmed aktuell för spel på onsdag när GIF möter IFK Norrköping på bortaplan. Vilket Olsson tackar för, eftersom det finns frågetecken för mittfältaren Marcus Hansson, som spelade i går trots att han hade krampkänningar i höften redan på uppvärmningen.

– Det här är en jäkla bonus för oss. Samtidigt har vi varit utan Chibsah i fyra matcher i princip – han var ju inhoppare mot Häcken – och har hanterat det på ett bra sätt. Men det blir tätt med matcher nu och då är det bra att vi har alla tillgängliga, säger Pelle Olsson.

När Sporten pratar med Chibsah efter presskonferensen är han fortfarande ovetande om att han fått grönt ljus av läkarna.

– Är det så känns det väldigt bra, säger han.

• Har du känt någon smärta i huvudet efter smällen?

– Nej. Dagen då det hände hade jag mycket huvudvärk, men sedan har det inte varit några problem. De på sjukhuset gav mig lite Alvedon och Ipren också, säger Chibsah.

• Du är ju en stark huvudspelare – kommer du att våga nicka bollen nu?

– Självklart. Om läkarna säger att det är okej så.

Hur det blir med Marcus Hanssons eventuella medverkan i övermorgon är för tidigt att säga.

– Vi får se dagen efter match hur kroppen svarar. Jag kände redan på uppvärmningen hur höftmuskeln började dra ihop sig. Det gjorde ont när jag joggade och fick ganska mycket behandling före match. Men jag valde ändå att chansa och spela, berättar Hansson.

– Jag har ingen aning om var det kommer ifrån. Men det är väl sånt som dyker upp i slutet av säsongen. Jag får jobba på med stretching och liknande.

Mer läsning

Annons