Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsahs säsong över

Yussif Chibsah nickade ihop med Mathias Ranégie. Det resulterade i en fraktur i skallbenet – och nu blir ghananen troligen borta resten av säsongen.

– Jättetråkigt för honom och för laget. Nu gäller det att andra kliver fram, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Redan i matchens andra minut inträffade incidenten som tvingade Yussif Chibsah av planen.

Ghananen knockades till marken efter att ha nickat ihop med Malmö FF:s Mathias Ranégie. GIF spelade med en man kort ett antal minuter och i den åttonde minuten ersattes Chibsah av Zakaria Abdulai.

Chibsah tvingades åka till sjukhuset – och där konstaterades att han ådragit sig en fraktur i skallbenet.

– Han fick ett hål i pannan på fyra-fem millimeter, lika stort som en tumspets. Men han är helt klar i skallen och mår bra nu. Han kommer inte att få några framtida men, det handlar inte om några inre skallskador, säger Gefles läkare Alexander Wirdby efter matchen.

Det mesta talar för att Chibsah missar resten av säsongen.

– Jag skulle gissa på en månads konvalescensperiod, minst. Han får i alla fall inte nicka på en månad, säger Wirdby om Chibsah, som lämnade sjukhuset i går kväll.

Pelle Olsson medger att Chibsahs skada är ett tungt avbräck för laget, men han är inte orolig inför fortsättningen.

– Chibsah är en av våra absolut bästa spelare och det är jäkligt tråkigt för honom. Men det viktigaste är att han mår bra. Och jag är optimistisk, jag tror att vi kommer att klara oss bra utan honom, säger Pelle och fortsätter:

– Så här är det i fotboll, skador får man räkna med. Transfer-fönstret är ju stängt nu, vilket gör att det öppnar upp för andra spelare i laget. Vi har flera alternativ och det mest naturliga är Zakaria (Abdulai). Han gjorde det jättebra mot Häcken senast och jag kan säga att det var en svår laguttagning till den här matchen.

• Vad säger du om situationen där Chibsah knockades?

– Det var helt enkelt en tråkig olyckshändelse. I och med den hamnade vi i brygga, eftersom vi fick spela tio mot elva där ett tag.

Men GIF lyckades vinna med 2–0, vilket av naturliga skäl gladde Pelle Olsson.

– Det var kanske inte så glansfullt i alla stycken, men jag är stolt över att vi försvarade oss som vi gjorde mot ett så pass skickligt lag.

Mer läsning

Annons