Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlberg direkt in i startelvan

Tillbaka från skada – och rakt in i startelvan?

Mikael Dahlberg ser ut att ta plats bredvid Jakob Orlov på topp i dagens match mot Halmstad.

– Formen är bra, jag hoppas ta vid där jag var innan skadan, säger Dahlberg.

Annons

Gefle IF avslöjar i vanlig ordning ingen startelva och både Pelle Olsson och Mikael Dahlberg svarar ”det får ni se” på frågan om Dahlberg inte bara går in i truppen utan också står på planen när matchen blåses igång i kväll.

Dahlberg och Orlov lirade tillsammans under hela träningen i går, och när en ny hörnvariant skulle nötas in efteråt var Orlov med. Därav drar vi slutsatsen att Orlov spelar från start, och att han gör det tillsammans med Mikael Dahlberg.

Orlov/Dahlberg var anfallsvalet i premiären mot Syrianska, men efter en stämpling i slutet av matchen har Mikael Dahlberg fått se GIF:s allsvenska inledning från läktaren. En koll visade nämligen att höger lilltå var bruten.

Men den här veckan har han kunnat träna på för fullt igen, trots att han fortfarande känner av sin skada.

– Det gör lite ont, men det är bara smärta. Det ska inte vara någon fara för att förvärra skadan, säger Dahlberg som spelar utan bedövningssprutor.

– Nej, inget sånt, bara lite Voltaren, säger han.

• Är du redo för 90 minuter?

– Absolut. Formen är bra, och jag hoppas kunna ta vid där jag var innan skadan.

Under Mikael Dahlbergs frånvaro har Dragan Kapcevic svarat för två mål på fyra matcher men det verkar ändå inte räcka. Pelle Olsson hoppas nog att Dahlbergs återkomst ska få fart på Jakob Orlovs målskytte.

Hittills har fjolårets skyttekung (nio mål) bara hittat nätet en gång, just i premiären mot Syrianska när han stötte in en hörna.

Precis som Mikael Dahlberg är också forwardstalangen Erik Törnros tillbaka från en skada i foten och har kunnat träna för fullt den här veckan. Men han är inte med i truppen mot Halmstad idag, Pelle Olsson väljer i stället att komplettera Orlov/Dahlberg med Dragan Kapcevic och Hasse Berggren.

Mer läsning

Annons