Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlberg gipsad efter succésegern

Mikael Dahlberg spelade nästan hela segermatchen mot AIK med en fraktur i handen.

Nu är GIF-stjärnan gipsad en tid framöver.

– Fast jag mår rätt gott ändå, säger anfallaren.

Annons

Matchen på Råsunda var bara en kvart gammal när Dahlberg föll i samband med en närkamp, tog emot sig med handen – och kände att något var fel.

Han spelade dock vidare hela matchen, även om naprapaten Fredrik Wallströms första preliminära undersökning i paus gav besked om att något troligen var av.

Och så var det.

– Direkt när jag kom hem åkte jag till sjukhuset och röntgade handen. Det var en fraktur i ett ben där inne, så jag blev gipsad direkt, berättar Dahlberg.

– Tur i oturen att det är landslagsuppehåll nu, fortsätter GIF-stjärnan, som inte kommer att missa någon match på grund av skadan.

Nu ska han ta det lugnt några dagar, men sedan ska Dahlberg kunna träna som vanligt. Gipset får dock sitta på ända fram till några dagar innan nästa allsvenska match, den mot Åtvidaberg hemma den 20 oktober.

– Sedan får vi försöka hitta något skydd som är okej att spela med. Men jag tycker ofta man möter spelare som har något skydd för handen så domarna godkänner nog det mesta. Bara det inte är för hårt.

Frakturen sitter i handryggen, i det ben som går upp i långfingret.

Dahlberg hade ont, men kämpade på.

– Jag kände ju smärta och att något var rejält fel. Och man tror ju inte att man använder händerna så mycket när man spelar fotboll, men det märkte jag ju att man gör. Så fort man ska ta emot bollen blir det att man brottas lite med motståndarna. Men det är tur att jag inte spelar hockey i alla fall.

Med tanke på trepoängaren kanske du kunde ta lite smärta?

– Ja, helt klart. Det känns bara gott ändå i dag.

1–0-segern mot AIK var er fjärde raka bortaseger, vilket är klubbrekord i allsvenskan. Vad tycker du själv om den bedriften?

– Det är såklart starkt gjort. Men sedan har vi tagit de här poängen i ett läge när vi verkligen var tvungna att ta poäng. Det känns jättebra, samtidigt som man hade önskat att vi kunde ha tagit fler poäng på hemmaplan.

Ni har fem poäng tillgodo på Sundsvall på kvalplatsen med fyra matcher kvar – fixar ni det här nu?

– Det hoppas och tror jag. Men vi har väl visat att man inte ska ta ut något i förskott. Vi var ju avhängda för ett tag sedan.

Mikael Dahlberg kom nyss tillbaka efter skräckskadan i matchen mot Häcken, när han fick ett hål rakt in i knät efter en kollision med Tom Söderberg.

Ändå missade han bara en match, så ett futtigt benbrott stoppar förstås inte GIF-anfallaren.

Mer läsning

Annons