Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlbergs dubbel gav seger i cupen

Både skönspelet och värmen lyste med sin frånvaro i den första halvleken på Strömvallen. Efter halvtidsvilan kom Gefle ut med mer fart och kunde till slut vinna årets första tävlingsmatch med 3–2 efter två mål av Mikael Dahlberg.

– Det var roligt att spela, man känner att det är lite mer som gäller nu än i en träningsmatch, säger matchhjälten efter segern.

Annons

Den första halvleken saknade intensiteten som normalt präglar en tävlingsmatch. Gefle förde spelet men hade svårt mot ett väl samlat Varbergförsvar. De drygt 200 i publiken på Strömvallen fick vänta i 27 minuter på matchens första farliga chans. Väl där höll sig Olof Mård framme och satte dit 1–0.

– Det är Faltsetas (Alexander) som slår en bra hörna och jag tar mig loss från min markering och styr bollen i backen och över deras gubbe vid stolpen, säger Olof Mård om målet.

Glädjen blev dock kortvarig för Gefle. Inte ens en minut hann gå efter målet innan gästerna kvitterade genom Erkan Saglik. Målet var nästan identiskt med Olof Mårds då Saglik styrde in en frispark intill Gefle-målvakten Mattias Hugossons högra stolpe. Slutet av första halvleken bjöd inte på mer än att solen tittade fram i slutet och värmde åskådarna.

– I paus pratade vi om att vara noggranna och inte tappa koncentrationen. Och där kändes det att vi var måna om tre poäng på ett annat sätt än jämfört med en träningsmatch, säger Mikael Dahlberg,

Och visst kom Gefle ut med mer energi i den andra halvleken, tempot var högre och det slogs fler bollar som hotade Varbergförsvaret.

Inom loppet av tre minuter avgjorde sedan Mikael Dahlberg matchen. I den 67:e minuten kastade han sig fram på Jens Portins inlägg och nickade via målvakten in 2–1. Tre minuter senare kombinerade Alexander Faltsetas och Simon Lundevall på högerkanten och den sistnämnde slog ett hårt och lågt inlägg som hittade Mikael Dahlberg på bortre stolpen. Dahlberg kunde enkelt rulla in 3–1.

Matchen fick en andra tvåmålsskytt i form av Varbergs Erkan Saglik men närmare än så kom inte bortalaget.

– De gör två mål på fasta situationer men i övrigt så tycker jag att vi hade bra kontroll på dem hela matchen, säger 1–0-skytten Olof Mård efter matchen.

Segern innebär att Gefle går upp på tre poäng i svenska cupens grupp sex. I gruppen ingår också Helsingborg och Assyriska som möts i morgon. Gefles tränare Pelle Olsson gladdes åt segern och gillar det nya upplägget på svenska cupen.

– För oss är det väldigt nyttigt med tävlingsmatcher så här tidigt på säsongen. Vi ville göra vårat absolut bästa därute, säger Olsson som gladdes åt segern.

Mer läsning

Annons