Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det pekar uppåt för Orlov och GIF

Där satt den.

Klart att Jakob Orlov fick glädjefnatt efter att avgjort när Gefle IF vann med 1–0 mot Elfsborg. Skyttekungens första mål sedan Halmstad hemma den 2 maj.

– Ett perfekt inspel från Dahlberg. Bara att tacka och ta emot, sa Orlov och ni ser ju på bilden att det var precis det han gjorde när han hoppade upp i famnen på Micke den store...

Annons

Matchen hade pågått nästan en timme när chansen dök upp. Gästernas Andreas Klarström slarvade med bollen och Dahlberg kunde sno den, leverera passningen till Jonathan Hellström, få tillbaka bollen efter en djupledslöpning och på ett tillslag direkt spela in i straffområdet där...

– ...jag ska vara. Fick en tå precis på bollen och jag tror den gick in mellan benen på målvakten. Mina mål ser väl mest ut precis så där, fyllde Orlov i när fullträffen kom på tal.

Han fjärde ”balja” i allsvenskan den här säsongen men det hann gå fem mållösa matcher sedan senast han hittade rätt.

– Det är alltid skönt att göra mål men jag vet också att det går upp och ner. Laget har gått bra och det är inget jag har bekymrat mig över att målen har uteblivit.

Av bara farten höll det på att bli ett till bara minuterna senare på ett väldigt snarlikt sätt men från andra kanten. Då var det Jonas Lantto som spelade in och bara millimeter skiljde från att 25-åringen hade blivit tvåmålsskytt.

– Äh, det var dåligt av mig. Den bollen skulle jag ha fått träff på. Men nu räckte det ju ändå till seger och det var grymt skönt, sa Orlov.

GIF:s matchhjälte kan han absolut kalla sig. Men hela laget gjorde en grymt bra prestation – från försvaret där den femte raka nollan presenterades, genom mittfältet och fram till anfallsduon. Men vi kan inte undgå att fastna vid Yussif Chibsah. Ghananen var otroligt bra som nav på det centrala mittfältet.

– Tack. Det var snällt sagt. Det är riktigt roligt att spela fotboll nu, sa den lågmälde Chibsah efteråt.

Och det är milt sagt en väldig förvandling vi ser sedan förra säsongen där det efter en bra start blev fritt fall i tabellen till det slutliga kvaldramat mot GIF Sundsvall. Nu är samma lag skrällgänget nummer ett där Elfsborg blev det senaste i raden av topplag som tappade poäng.

Topplag är precis vad GIF kan kalla sig och tabellen på tex-tv bakom Chibsah i omklädningsrummet visar en femteplacering.

– Men det är just det faktum att vi har samma lag som ligger bakom den här förvandlingen. Vi har haft en kontinuitet som har varit nyttig och med framgångarna kommer självförtroendet. Vi har absolut respekt för ett lag som Elfsborg men det är ingenting som skrämmer oss heller, säger Chibsah.

Men devisen en match i taget gäller fortfarande.

– Nu är det Malmö på torsdag. Ett bra lag det också. Men vi har alla chanser att ta poäng.

Förra året trodde inte ens spelarna själva på det när man åkte till Skåne. Nu är det banne mig så man tar Chibsah på orden...

Mer läsning

Annons