Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömstart – men segerfesten kom av sig för Syrianska

Det var laddat för fest i Södertälje.
Men Syrianska fick nöja sig med en poäng mot bottentippade Gefle IF.
– Det var lite högre tempo och tuffare i närkampsspelet än i superettan, sade hemmatränaren Özcan Melkemichel.

Annons

Förväntningarna var höga hos hemmapubliken (knappt 4 500 åskådare) som för första gången fick se Syrianska spela i Sveriges högsta serie. Och när Peter Ijeh fixade en drömstart med ledningsmål redan i fjärde minuten blev det riktig fest på den gigantiska huvudläktaren.

– Jo, jag håller med om att vi fick en bra start. Vi spelade med avsikt långa bollar i början för att överraska Gefle och dra i sär deras lag, sade Syrianskas tränare Özcan Melkemichel – eller manager som är hans korrekta titel.

– Men efter målet fick vi inte det spel vi ville ha. Vi ville hitta in till våra centrala mittfältare för att sedan komma ut på kanterna, men det lyckades vi inte så ofta med.

Melkemichel fick frågan hur det var att spela i allsvenskan jämfört med superettan – och svaret resulterade i fint beröm för GIF.

– Det var lite högre tempo och i närkampsspelet var det lite tuffare. Sedan var ju tempot lika högt hela tiden, på slutet såg man att några av våra spelare inte orkade längre.

– Dessutom är det otroligt svårt att möta ett forwardspar som Mikael Dahlberg och Jakob Orlov. De jobbar nära ihop och har ett bra jobb vilket skapade mycket jobb för vår backlinje.

Melkemichel hade synpunkter på GIF:s kvitteringsmål som han ansåg var frukten av en markeringsmiss – och hörnan som ledde till målet ansåg han aldrig borde ha slagits.

– Det var ett klockrent inkast för oss i en tidigare situation och kanske även en frispark för Peter Ijeh, menade hemmatränaren, som trots allt var nöjd en pinne.

Vilket även kollegan Pelle Olsson sade sig vara.

– Det var starkt av oss att komma igen. Nu har vi redan spräckt målnollan, poängnollan och bortanollan, sade Olsson.

– Vi fick en dålig start och hamnade ofta i trubbel, men växte in i matchen. I andra halvlek fick vi en bättre och tydligare struktur på vårt anfallsspel.

GIF har alltjämt inte vunnit en allsvensk premiär på elva försök – något som Mikael Dahlberg hade kunnat ändra på i den 69:e minuten när han blev frispelad av ständiga offensiva hotet James Frempong.

– Jag försökte bara få den på mål och trodde att den gick in. Men det blev några centimeter fel vilket var jäkligt tung, säger Dahlberg som träffade stolpen från nära håll.

Mer läsning

Annons