Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dynamo Moskva kommer utan SAIK-stjärnorna

Stjärnspäckade Dynamo Moskva gästar Sandviken och Göransson Arena i kväll.
Men utan Daniel Mossberg och Daniel Berlin – båda är skadade.
– Synd, den här matchen hade jag sett fram emot, säger Berlin.

Annons

Det är väl just typiskt, att de enda två spelare som Dynamotränaren Thony Lindquist tvingas undvara är de förra SAIK-spelarna.

Mossberg har besvär med ljumskarna, medan Berlin åkte på en smäll i lördagens landskamp i Vänersborg då en ryss ramlade över honom. En lättare blödning blev resultatet, tillräckligt för att stå över kvällens träningsmatch mot SAIK.

Men inte tillräckligt för att missa helgens turnering Champions cup i Edsbyn, den första av alla pokaler som Dynamo tänkt ta med sig hem till klubblokalen i Moskva i vinter.

Än så länge har Daniel Berlin bara hunnit med tre matcher i ryska cupen mot enklare motstånd, och en träningsmatch mot Edsbyn där laget överraskande förlorade efter att ha rullat runt på hela 20-mannatruppen.

Räkna med många byten även i kväll, både i Dynamo Moskva och SAIK. Det var många som spelade landskamperna i Vänersborg i helgen och som kanske känner sig lite slitna.

SAIK-tränaren Peter Isaksson räknar ändå med att det ska gå undan.

– Det blir en utmaning och ett bra test för oss. Visst kommer det gå fort, och tappar man boll på fel ställe är det kört. Det har vi märkt i helgen.

De SAIK- och Dynamo-spelare som inte var iväg med landslaget har mötts i småmatcher under tre dagar och börjar känna varandra rätt väl vid det här laget.

Just farten är också det som Daniel Berlin känner är den stora skillnaden efter två månader i Moskvaklubben.

– Spelmässigt är SAIK lika bra, men individuellt är spelarna i Dynamo bättre. Och farten är viktigast i allt de gör, det är ett roligt sätt att spela och samtidigt väldigt utvecklande.

– Man märker också hur noggranna de är med allting. Det här är deras jobb och de lägger ner mer tid på att ta hand om kroppen, med upp- och nerjogg och massage och såna saker.

Thony Lindquist menar dock att Daniel Berlin snabbt hittat sin roll bland alla stjärnspelare i Dynamo Moskva.

– Han har varit lysande, ”Bella” driver mycket av det vi vill göra och har en lite mer central roll hos oss än vad han hade i SAIK.

Men ingen Daniel Berlin på isen i kväll alltså, han får ta plats på läktaren i stället. Och det är inte bara han som är ny. Dynamo har även värvat Per Hellmyrs till den här säsongen, plus stridsvagnen Pavel Ryazantsev från Kuzbass.

Mer läsning

Annons