Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dynamo Moskva vill ha Thony Lindquist

Precis hemkommen från Ryssland funderar Thony Lindquist på att återvända.
En anbud från Dynamo Moskva lockar.
– Det vore kul att göra en sista grej där borta, säger han.

Annons

Han har fått en förfrågan, men den ryska ligan är precis färdigspelad och han väntar på ytterligare detaljer innan han bestämmer sig, vilket kan ta två till tre veckor.

Och fortfarande är inte en fortsättning i SAIK utesluten.

– Vi ska ta en sittning, jag vill veta hur de tänker sig framtiden, vilken ekonomi som finns och vilka spelare som kommer och vilka som lämnar. Bland annat, säger Thony Lindquist, som inte heller vet om han får tjänstledigt från bandygymnasiet för ett nytt Rysslandsäventyr.

Han har sammanlagt tillbringat ett och ett halvt år i klubbar som Kazan och Moskva förut.

– Tanken är att jag ska ingå i ett team med tre personer, och jag känner ju redan de äldre spelarna i Moskva sedan tidigare.

Får du med dig någon SAIK-spelare i så fall?

– Det vet jag inte. Men jag vet att de är intresserade av ta över en eller flera spelare från Sverige.

Thony Lindquist är precis hemkommen från Ryssland, där han varit i Kemorovo, ditbjuden av ryska klubben Kuzbass, tillsammans med bandygymnasiet. Totalt åkte 21 spelare och instruktörerna Lindquist, Peter Isaksson och Sebastian Falk.

– Det var nog väldigt lärorikt för eleverna. Det står i våra statuter att vi ska förbereda dem för en internationell karriär, och den framtiden finns i Ryssland. Alla får vara med om en sån här resa under sin studietid i Sandviken.

Gymnasieeleverna spelade bland annat matcher mot Kuzbass ungdomslag och åkte på studiebesök i skolor och till en nationalpark, plus att de fick se en slutspelsmatch mellan Kuzbass och Zorkij inför 14 000 åskådare.

Men den som återvänder snarast kan mycket väl bli deras egen lärare – Thony Lindquist.

Mer läsning

Annons