Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Dyraste bänken nånsin”

Elfsborg är så stjärnspäckat att alla inte får plats. Det har inte bara GIF-anfallaren Amadou Jawo fått erfara – även affischnamnet David Elm är petad för tillfället.

Annons

Förre GIF-anfallaren Amadou Jawo – som Sporten försökt nå utan framgång – är fortsatt placerad i tränaren Magnus Haglunds frysbox. Vi har tidigare berättat att GIF gärna skulle ta tillbaka honom när transferfönstret öppnar i augusti, om man bara hade råd, och att intresse finns även från Syrianska och troligen Djurgården.

Nu rapporterar Fotbolldirekt att fler intressenter hört av sig till Jawos agent, bland annat norska Stabaek samt andra skandinaviska och svenska klubbar.

Å andra sidan har sportchefen Stefan Andreasson uttryckt en önskan att behålla Jawo, delvis för att Elfsborg har Europaspel att se fram emot och vill ha en bred trupp.

– Det är en bra spelare, vi vill att Amadou biter ihop, har Andreasson sagt till Fotbolldirekt.

Ytterligare en spelare som sitter på bänken i Boråslaget just nu är stjärnförvärvet och tidigare Fulhamproffset David Elm, som fått agera inhoppare i de tre senaste matcherna. Han har visserligen lidit en del av skadeproblem, men det säger ändå en del om konkurrensen i laget.

– Vi har så många offensiva spelare, jag kan inte tänka mig att det någonsin har funnits en dyrare bänk i allsvenskan än den vi har nu, säger anfallaren Lasse Nilsson.

– Det är en tuff konkurrenssituation, men så ska det vara i en toppklubb.

• Tror du att Jawo stannar?

– Det kan jag inte uttala mig om. Det är klart att vi vill ha en så stark trupp som möjligt. Samtidigt har jag varit i samma situation själv. Är man inte motiverad eller känner att man får för lite speltid... det finns en gräns, och alla vill ju spela.

Mer läsning

Annons