Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund: "Det gjorde så fruktansvärt ont"

Här är SAIK-stjärnan Christoffer Edlunds skräckskada. Fotleden är bruten och benet är gipsat på skyttekungen.

Nu blir han borta i minst tre månader – kanske längre.

– Jag vet inte själv. Jag har inte varit så mottaglig för någon information i dag, säger Edlund till Sporten.

Annons

Fredagens elitseriematch borta mot Bollnäs hade precis börjat när den otäcka olyckan inträffade.

Bollnäs hade kontroll på bollen och forwarden Christoffer Edlund skulle täcka upp hemåt i styrspelet. Då krokade han ihop med lagkamraten Daniel Berlin och föll till isen.

– Som jag minns det hade vi inte ens hunnit röra bollen. Jag jagar Per Hellmyrs och ”Bella” (Daniel Berlin) kommer också för att hjälpa till. Vi lyckas nästan undvika att åka ihop. Men vi touchar ändå i varandra och jag tappar balansen, ramlar och får högerbenet under mig.

Smällen blir fruktansvärd när fotleden går rakt av i fallet.

– Christoffer satte sig på sin egen fot. De som fanns intill beskrev det som en ”Brolinare”, berättar SAIK-tränaren Thony Lindquist och refererar till Tomas Brolins otäcka skada från hösten 1994.

Christoffer Edlund, som med sitt effektiva målskytte är en av Sandvikens absolut viktigaste spelare, bara vrålade ut sin smärta över Sävstaås is.

– De som var in på isen för att hjälpa till försökte ta av skridskon direkt, men han bara skrek. Och sedan låg han i båset en stund, innan han fördes in i omklädningsrummet och vidare med ambulans, säger Thony Lindquist.

– Det gjorde så fruktansvärt ont, minns Edlund som hade sin flickvän på plats på läktaren.

Hon följde med i ambulansen till sjukhuset i Gävle där det blev en natt med lite sömn men desto mer smärta. I går eftermiddag opererades Edlund för sitt benbrott.

Och när Sporten pratar med honom senare på lördagskvällen hade bara några timmar passerat sedan han vaknat upp ur narkosen.

– Läkaren säger att operationen gått bra. Jag är gipsad från knäet och nedåt och det är någon typ av brott på höger fotled/ben, säger en trött och sliten SAIK-spelare.

– Även ledband på insidan av foten är skadade. Jag vet inte exakt, jag har inte varit så mottaglig för information sedan jag vaknade upp, säger Edlund.

Enligt ett pressmeddelande som SAIK skickade ut i går kväll beräknar läkare att det tar cirka tre månader innan Christoffer är tillbaka på bandyplanen igen och att han kommer att kunna bli helt återställd.

– Det känns svårt att tänka på det nu. Just nu vill jag bara bli av med den här smärtan och få komma hem. Men självklart så hoppas jag och ska göra allt för att kunna spela bandy igen den här säsongen, säger Christoffer Edlund på telefon från sjuksängen.

Mer läsning

Annons