Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund i skytte­ligatopp – har mer att ge

Enligt honom själv är han inte i närheten av sin normala nivå.
Ändå är SAIK-stjärnan Christoffer Edlund i delad skytteligaledning i slutspelet.
– Det är fortfarande mycket som saknas, säger han inför fjärde kvartsfinalmötet med Edsbyn.

Annons

För drygt tre veckor sedan gjorde Christoffer Edlund comeback efter den svåra fotskada som hade hållit honom borta från spel sedan början på november.

Då blev det två mål i 7–6-segern hemma mot Hammarby.

Och efter tre kvartsfinalmatcher toppar han slutspelets skytteliga, tillsammans med Edsbyns Mattias Hammarström. Duon står på sju fullträffar vardera.

– Det känns självklart skönt att jag kan vara med och bidra med lite mål. Jag försöker komma in i det igen så gott det går, säger Edlund, som är noggrann med att poängtera att han har en bra bit kvar till sin toppkapacitet.

– Jag har väl kommit upp på en skaplig nivå, men jag är inte i närheten av max. Det är inte så konstigt eftersom jag var borta i flera månader.

• Vad är det som fattas?

– Normalt sett orkar jag hålla högre fart under längre perioder. Sedan operationen har jag varit klenare i höger fot och hand, men det kommer mer och mer. Även fast jag gjort en del mål kan avsluten också bli vassare.

SAIK leder med 2–1 i matcher mot Edsbyn och har gjort hela 24 mål i kvartsfinalserien hittills – något som Edlund givetvis gläds över. Men:

– För min del gör det inget om det blir 4–1, huvudsaken är att vi vinner.

• Varför har det blivit så många mål?

– Vi har haft väldigt bra snurr i vårt offensiva spel och skapat väldigt många målchanser. När många spelare deltar offensivt blir vi svårstoppade. Det krävs mycket av var och en och att vi har bra fart på bollen.

– Samtidigt släpper vi in rätt många mål också, så det krävs att vi gör många mål. Jag vet inte om det är en tillfällighet att det har blivit så här just mot Edsbyn.

Vinner SAIK i Dina Arena i kväll är saken alltså klar – då blir det semifinal mot Västerås eller Hammarby.

– Jag önskar att vi kan fixa avancemanget redan nu. Det krävs att vi gör en oerhört bra match, och om vi spelar lika bra som senast tror jag det räcker till seger, säger Christoffer Edlund, som i går laddade upp med att se Brynäs–Frölunda i Läkerol Arena tillsammans med lagkamraterna Johan Löfstedt, Erik Säfström, Ted Haraldsson och Daniel Bäck.

Mer läsning

Annons