Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund och Löfstedt sänkte Vetlanda

Ett defensivt tight och offensivt skoningslöst SAIK bärgade två poäng borta mot Vetlanda BK. Bakom segern med 6–3 (2–2) låg den VBK-fostrade duon Johan Löfstedt och Christoffer Edlund.

Annons

Att Johan Löfstedt trivs på isen i Sapa arena råder det ingen tvekan om. Med två mål och en assist visade han ett spelhumör som sannerligen bådar gott inför de två avslutande omgångarna av grundserien.

– Jag tycker det gick skapligt. Det är en lång bussresa och man värmer aldrig upp tillräckligt. Men det blev bättre i andra, framhåller han en smula ödmjukt efter matchen.
Första halvlek lär dock inte gå till historien för de svartkläddas del.

Trots större bollinnehav och ett tidigt ledningsmål av Christoffer Edlund var det Vetlanda som totalt sett hade de bästa chanserna. Att det bara stod 2–2 i halvtid, efter kvitteringsmål av Erik Pettersson, kan man till stor del tacka målvakten Joel Othén för.

– Vi får inte riktigt igång vårt spel i första. VBK får många lägen och är täta defensivt, fortsätter Löfstedt.

Men om vågskålen vägde över lätt i hemmalagets favör i första, vägde den blytungt till Sandvikens fördel i andra. Ett betydligt tightare försvar och effektivare anfallsspel bäddade till slut för en tämligen säker seger.

Johan Löfstedt gled igenom VBK-försvaret och gjorde både 3–2 och 4–2 på närmast identiskt vis. När han i 80:e minuten assisterade Edlund till 5–2 kändes matchen avgjord sedan länge. En VBK-reducering med några minuter kvar av ordinarie tid förmådde inte skapa någon nerv i matchen. Linus Forslund slog sedan spiken i en redan igenbommad kista på övertid.

– Det är riktigt svårt att komma ner hit och vinna. Två poäng och stundtals riktigt bra spel är vad vi får ta med oss till nästa match, säger Löfstedt.
Tränaren Daniel "Zeke" Eriksson hade all anledning att vara nöjd med sitt lags prestation.

– Jag tycker vi gör en jättebra match, jag är riktigt nöjd med hur killarna genomför den. VBK spelade djupt och det tog ett tag innan vi fick hål på dom, men tittar man på hela matchen så tycker jag det är en rättvis seger.

– Joel (Othén) gör en kanonmatch, och det tycker jag även att försvarslinjen gör.
Sandviken möter i de två avslutande omgångarna Kungälv hemma på söndag, följt av Ljusdal borta på tisdag. Två matcher som närmast får ses som genrep inför det stundande slutspelet.

– Vi vill komma in med en god känsla i slutspelet och nu har vi chans att få med oss vissa speltekniska bitar. Vi får bland annat möjlighet att träna på lag som står lågt.

• Är det något särskilt ni behöver slipa på?

– Det är väl tajmingen då kanske.

Mer läsning

Annons