Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund på is – men ingen comeback i sikte

Christoffer Edlund har inte bara slängt kryckorna – han har börjat åka skridskor också. Men någon oväntat snabb comeback vill han inte utlova.

– Kan jag spela några matcher är det en jättebonus, säger SAIK-stjärnan.

Annons

Edlund bröt fotleden – och skadade både yttre och inre ledband – i en bortamatch mot Bollnäs i början av november. Då pratades det om tre månaders frånvaro, eller i värsta fall att hela säsongen var över.

Nu finns det de som hoppas att skytteligavinnaren de senaste tre åren kan vara tillbaka tidigare.

– Det känns som att han ligger i framkant, säger exempelvis tränaren Peter Isaksson.

Kryckorna är i alla fall väck sedan någon vecka och Edlund har varit på is ett par, tre gånger. Även om han själv påstår att det knappast är skridskoåkning han har ägnat sig åt.

– Nä, jag bara glider omkring lite och försöker känna om foten är okej. Det är långt kvar innan jag kan trycka på igen, säger Edlund.

– Jag följer rehabplanen, men det gör det såklart roligare när jag kan vara ute på isen.

För egen del har han svårt att tro att det ska bli någon rekordsnabb comeback. Benbrottet verkar visserligen ha läkt på rätt sätt, men de avslitna ledbanden behöver mer tid. Det ska dessutom göras ytterligare ett ingrepp i foten den 23 januari, när en skruv som sattes in vid första operationen ska plockas bort.

– Det är svårt att påskynda det. Tre månader var det sagt, så i början av februari kanske jag kan få ordning på foten och börja träna ordentligt. Det är klart, går det bra då och det finns matcher kvar, då vill jag ju spela. Men det viktigaste är att foten blir bra.

– Det känns i alla fall som att det är på rätt väg, och det är väldigt skönt.

SAIK har fem matcher kvar innan VM-uppehållet och därefter fem matcher från den 8 februari och framåt innan grundserien är avslutad.

Tills vidare får dock Edlund sitta på läktaren – och han ser fram emot kvällens möte med Edsbyn.

– Det ska bli väldigt roligt att se, det blir nog en rolig match och jag hoppas på mycket folk på läktarna. Jag tror att vi har en bra chans att nypa dem på hemma-plan.

• Får man avkräva ett tips?

– Nja, jag är så j-vla dålig på att tippa. Men en etta kan jag ge dig...

Mer läsning

Annons