Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlunds mål dubbelt värt

Christoffer Edlund gjorde två mål när SAIK besegrade Kuzbass i World cup-premiären. Det betyder en extra slant till Hjärnfonden.

Edlund skänker nämligen pengar för varje mål han gör i SAIK-tröjan i vinter, och uppmanar fler att göra detsamma.

Annons

37-årige Mathias "Bissen" Larsson vann bland annat SM-guld med Västerås som aktiv, men 2010 tvingades han sluta med bandyn efter en hjärnblödning.

Efter fem timmar på ett operationsbord överlevde han, tack vare forskningens framsteg de senaste åren. Nu kämpar Mathias fortfarande med sviterna, och för att leva sitt liv så normalt som möjligt. Samtidigt samlar han in pengar åt Hjärnfonden, för att forskningen ska kunna rädda fler.

En lång rad svenska kändisar, och privatpersoner, är med och bidrar genom olika typer av utmaningar. Steffo Törnquist skänker till exempel en tia för varje cigarr han röker.

En av dom som nappat är SAIK:s skyttekung Christoffer Edlund, som lovat att skänka en tia för varje mål han gör i vinter, och det dubbla för varje World cup-mål. Christoffers pappa Kent gör detsamma, liksom Sandvikens IF:s tränare Tony Andersson, och SAIK:s materialförvaltare Henrik Hagberg – som själv spelat med "Bissen" i Motala och landslaget.

– Jag tycker det är en häftig grej, och all heder att han orkar driva det. Man får sig en tankeställare när nära och kära drabbas av sjukdom, och det här är ett sätt att visa att man bryr sig om folk, säger Christoffer Edlund.

– Sen var det lätt att vara med och bidra när det är så nära bandyn, vi är en liten familj. Jag känner visserligen inte "Bissen" personligen men har hälsat på honom vid något tillfälle.

Är det fler i laget som hakat på?

– Jag vet inte, men jag hoppas att fler gör det när de får läsa om det här.

SAIK och Christoffer Edlund spelade ut Kuzbass i lite drygt en halvlek innan man slog av på takten. I dag väntas en helt annan matchbild i gruppfinalen.

– Zorkij är ett bättre lag. Det kommer gå fortare och förmodligen anfaller de med mer smartness än Kuzbass, säger Edlund.

Erik Illerhag

Mer läsning

Annons