Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlunds val: Kvar i SAIK

Svensk bandys skyttekung Christoffer Edlund stannar i Sandviken.

– Jag har inte bestämt mig helt och hållet. Men det lutar åt att det blir så, säger Edlund.

Därmed nobbar han moderklubben Vetlandas inviter.

Annons

Christoffer Edlund, 24, har spelat två säsonger i Sandviken – och vunnit elitseriens skytteliga bägge åren i stor stil. Nu talar det mesta för att han fortsätter i mästarlaget.

– Ja, jo. Det är väl egentligen inte så mycket att skriva om det här. Det är inte hundra procent klart, jag ska lämna besked inom de närmaste dagarna, säger Edlund.

Ett nytt kontrakt, det gamla gick ut 31 mars, ligger färdigt för underskrift och bara detaljer återstår innan parterna är överens.

– Jag trivs bra i SAIK, det känns bra med laget och kul att spela här.

Chansen att vinna SM-guld igen lockar förstås?

– Ja, visst är det så. Det är ju därför man tränar och spelar för att gå långt och vinna. Och det var en härlig känsla när vi vann.

Christoffer Edlund, som sköt två viktiga mål i den dramatiska SM-finalen mot Bollnäs som SAIK vann med 6–5 efter förlängning, har dock haft anbud från annat håll.

Enligt uppgifter till Sporten ska hans moderklubb Vetlanda BK, som storsatsar hårt med bland annat ny hall till nästa säsong, ha lagt fram ett fint erbjudande. Men trots en bra lösning har Edlund mer eller mindre sagt nej till det.

– Jag kommer ju därifrån och de har sagt att de vill ha mig om jag vill flytta hem. De har frågat om jag varit sugen på det, men jag trivs bra som jag har det nu, berättar Christoffer Edlund som gjorde 77 mål i elitserien den senaste säsongen och satte nio bollar i mål under slutspelet.

Edlund menar vidare att SAIK satsning på en stomme av spelare födda runt 1987 betyder oerhört mycket för hans beslut.

– Att Berlin stannar var viktigt och att SAIK också värvat tillbaka Linus Forslund från Bollnäs är kul.

Så att SAIK tappar lite äldre killar som ”Zeke” Eriksson, Daniel Mossberg och kanske Misha Svechnikov gör kanske inte så mycket?

– Nja, det är bra spelare. Men spelare kommer och går och man måste föryngra någon gång också.

Men att du gör som Mossberg och sticker till Ryssland är inte aktuellt, va?

– Nej, det är det inte.

Om SAIK också lyckas knyta till sig Christoffer Edlunds barndomskamrat Johan Löfstedt från Vetlanda, som Sporten tidigare berättat om, återstår att se. Just nu befinner han sig på semester i Thailand, där har han tid att fundera över sitt beslut – SAIK eller Vetlanda.

För Christoffer Edlund verkar beslutet redan varit taget – svenska mästarna får behålla sin målspruta.

Mer läsning

Annons