Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter natten på sjukhus: ”Nu mår jag ganska bra”

Yussif Chibsah fick tillbringa natten på Gävle sjukhus efter smällen mot Malmö FF som slog hål i pannan.
Men i går kväll lämnade han lugnande besked:
– Just nu mår jag ganska bra.

Annons

Risken är stor Gefle IF:s viktige mittfältare Yussif Chibsah missar resten av säsongen. Detta efter smällen mot Malmö FF i förrgår, som tog riktigt illa när han nickade ihop med Mathias Ranegie, redan efter ett par minuters spel.

– Jag fick åka upp på sjukhuset direkt och fick sedan välja själv om jag skulle stanna kvar över natten – och det gjorde jag.

Chibsah berättar att han hade rejäl huvudvärk under torsdagskvällen och att han undersöktes noggrant av läkare.

– Jag var lite rädd, men de röntgade huvudet och kontrollerade allt noga. Jag hade inga blödningar eller skador på hjärnan, så det var skönt.

Däremot hade Chibsah, som vi berättade i gårdagens tidning, ett hål i pannan.

– Det är en fraktur och nu måste jag ta det lugnt en tid framöver.

Vet du hur länge du blir borta från fotbollen?

– Nej, inte riktigt. Man har sagt att jag ska ta det lugnt de första dagarna och på tisdag ska jag träffa en specialist som ska undersöka huvudet igen.

Direkt när Chibsah lämnade sjukhuset åkte han till Strömvallen för att konsultera GIF:s naprapat Fredrik Wallström och fysioterapeut Johan Holmström.

– Vi pratade lite och de gav mig ett program med lite gymnastiska övningar som jag kan göra utan att förvärra huvudskadan.

För Yussif Chibsah kommer skadan förstås väldigt olägligt eftersom han den senaste månaden inte kunnat göra sig själv riktigt rättvisa på planen på grund av Ramadan. Chibsah är hängiven muslim och har fastat under dygnets ljusa timmar under högtiden.

Därför var han till exempel petad i GIF:s förra match mot Häcken. Men mot Malmö fick han åter starta innan han så olyckligt tvingades utgå.

Gefle IF spelar sin nästa match på måndag, borta mot Halmstad.

Mer läsning

Annons