Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elfsborg avgjorde sent

Elfsborg avgjorde sent i mötet med Gefle. Lasse Nilsson lobbnickade in 2–1–målet på Strömvallen och förde Elfsborg till tredje segern den här säsongen.

Gefle däremot är fortfarande utan seger i årets allsvenska.

Annons

Gefle åkte på sin andra raka förlust, mycket snöpligt dessutom, och Norrlandslaget har endast två poäng på tre matcher.

Gefle inledde däremot matchen mycket starkt och borde kanske utnyttjat de goda möjligheterna under den första kvarten. Den bästa målchansen signerades Mikael Dahlberg. Helt ren med målvakten Kenneth Höje lyckades dock inte Gefleanfallaren få in bollen.

I stället var det Elfsborg, anfört av Anders Svensson, som tryckte in ledningsmålet. Svensson serverade Johan Larsson som drev igenom och ställde GIF-försvaret. Trots att Mattias Hugosson var med på skottet lyckades han inte avvärja det.

Direkt efter paus skapade Gefle inte många möjligheter – men från ingenstans klev Jonas Lantto fram. Med en läcker yttersida serverade Lantto Jakob Orlov som distinkt nickade in kvitteringen. Något rättvist sett till de chanser de hade i början av matchen.
Elfsborg stördes av den plötsliga kvitteringen och var aldrig riktigt nära ett segermål innan Lasse Nilsson klev fram och avgjorde i den 89:e minuten.

TT

Mer läsning

Annons