Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil imponerar – kan få mer speltid i cupen

Emil Bellander skrev på ett treårskontrakt med Gefle IF i början på mars.

Den här säsongen har gjort ett flertal inhopp i allsvenskan och imponerat.

Nu mot division 2-klubben Lindsdals IF ser han ett bra tillfälle att stärka sina aktier för framtiden.

– Får jag chansen ska jag verkligen försöka ta den, säger Emil Bellander.

Annons

19-årige Emil Bellander var tretton år när han flyttade med familjen från Tierp till Gävle. Bytet till Gefle IF från Tierps IF var då givet.

"Bella" som han kallas av sina lagkamrater är ett relativt okänt kort hos många Gävlebor. Under den här säsongen har han gjort fyra inhopp i allsvenskan och varit en positiv injektion de gånger han kommit in. I och med den nya taktiken med tre anfallare har chanserna till spel också ökat.

– Det har känts bra varje gång man har fått chansen. Personligen har den här säsongen varit oerhört utvecklande, säger Emil Bellander som skrev ett treårskontrakt med GIF i mars.

– Det gäller att man tror på sig själv och vågar göra saker ute på planen. Allt blir mycket lättare då.

Bellander är uppväxt i Tierp. Mamman är svensk och pappan kommer från USA. Den 192 centimeter långe anfallaren har svårt att beskriva sig själv som spelare, men ger det en chans:

– Folk säger att jag en stark spelare. Men jag gillar också att utmana motståndare. Jag försöker ta vara på min längd.

Bellander har aldrig spelat i något juniorlandslag. För två säsonger var han på ett landslagsläger med ett 60-tal andra talanger i Halmstad. Han tog studenten i år och ser positivt på framtiden i GIF-tröjan.

– Jag trivs väldigt bra här. Jag vill utveckla allt och ska försöka få ännu mer speltid i framtiden och bli bättre på allt.

• Vad säger du om kvällens motstånd?

– Det ska bli spännande. Vi vet inte speciellt mycket om Lindsdal. Vi ska inte underskatta dem. Vi måste vara fokuserade och köra på vårt spel, säger "Bella".

Om det blir speltid i morgon vet Bellander inte. Men får han chansen ska han ta den.

Förra säsongen höll GIF på att åka ut i andra omgången. Man var en straffräddning ifrån att förlora mot division 2-klubben Karlstad.

Den här gången vill inte GIF chansa något. Enligt uppgifter blir det inga större förändringar i startelvan gentemot Halmstadsmatchen. Olof Mård tar Anders Wikströms plats. Jonas Olsson kommer in på högerbacken i stället för Pär Asp och Mattias Hugosson vaktar målet.

Lindsdal är en stadsklubb från Kalmar och ligger fyra i division 2 Södra Götaland.

– Vi ska göra allt för att gå vidare. Vi vill spela gruppspelet, säger GIF-tränaren Pelle Olsson, som inte har någon större koll på motståndet.

• Ni vill inte spara spelare till Helsingborgsmatchen på söndag?

– Det kommer att bli några få ändringar. Men spelarna är pigga och friska. Så den fysiska statusen är inte någon anledning till om vi gör några ändringar, säger Olsson som inte ville ge något lag.

GIF åkte på tisdagen till Kalmar med samma spelartrupp som mot Halmstad. Det betyder att Jonas Lantto och Daniel Bernhardsson får vänta på sina respektive comebacker.

Annons