Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En avgörande frispark"

AIK:s ledningsmål föranleddes av en tveksamt dömd frispark – det fick GIF-tränaren att gå hårt åt domare Jonas Eriksson.

– Ni kan kalla mig dålig förlorare, men det är ingen frispark. Det var matchavgörande. Så är det, säger Pelle Olsson.

Annons

Efter en jämn, tät och tempostark första halvlek gick båda lagen in till pausvila med nollor på vardera sida om resultattavlan. Då kändes det som att första målet skulle bli viktigt. Väldigt viktigt.

Och det var AIK som gjorde det – när domare Jonas Eriksson från Sigtuna straffade GIF hårt och dömde en tveksam frispark utanför Gefles straffområde.

Zakaria Abdulai var i kamp om bollen med Teteh Bangura och spelarna hade till synes inte ens kroppskontakt med varandra.

Även om Robert Åhman Perssons projektil var snygg – och framför allt hård – kunde inte Gefles tränare, Pelle Olsson, sluta reta upp sig över domarens beslut i den situationen.

– Jag vill aldrig skylla på domaren. Och har inga åsikter kring andra beslut under matchen. Men den där frisparken var feldömd. Bortafansen skriker, domaren avvaktar och dömer sedan frispark. Det var väldigt billigt och framför allt tråkigt.

– Jag ångar nästan att jag uttalar mig så här, men det var en matchavgörande situation.

• Anser du att domaren hade svårt att palla trycket från bortafansen?

– Han är en av allsvenskans bästa domare och har mängder med erfarenhet av stora, internationella matcher. Så det tror jag knappast.

Kort efter Åhman Perssons frisparksmål valde domaren att inte blåsa straff när Mikael Dahlberg vräktes omkull bakifrån i straffområdet.

– Vi fick ingenting av honom (Jonas Eriksson) och det gav en hämmande effekt på oss.

Mer läsning

Annons