Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En liten seger för SAIK - en stor för Teflon-Fredrik

Det är rökförbud ungefär överallt numera, och jag tackar. På restauranger, på hotellrum, på tåg, på flyg, på idrottsanläggningar, på jobbet.

Annons

Ändå gick jag rätt in i ett jättelikt moln i går eftermiddag.

För när krutröken hade lagt sig var det fredspiporna som bolmade i Göransson Arena.

Fredrik Granting var rätt nöjd med det som presenterades i går.

SAIK:s ordförande Lars-Olof Skoog var rätt nöjd med det som presenterades i går.

Jag som bara skriver och berättar och är nöjd med det – ser det senast årets händelseutveckling som en lång, tuff försäsongsträning som nu går in i en träningsmatchfas – och nästa säsong är dags att nå resultat.

Först en vinter som vi är van vid, sedan:

En multiarena – med ett av Sveriges bästa bandylag.

En multiarena – utan att bandylag.

Det är upp till SAIK nu. Fredrik Granting har redan beordrat spolningen av isen – men han har handen kvar på termostaten (eller hur det nu går till tekniskt).

Så här är det dock också, faktiskt: I en anläggning som byggdes för att traktens bandyklubb jobbade, jobbade och jobbade för att det skulle bli så (medan man gick till SM-semifinal varje år) måste det spelas bandy, mer än bara då och då.

SAIK behöver Göransson Arena. Det vet vi.

Göransson Arena behöver SAIK. Jo, lite grann är det så också. Och anti-PR-värdet av att inte ha ett bandylag i Göransson Arena ska inte underskattas.

Och även om jag inte tänker överdriva gulligullandet så det läcker smör ur tidningssidan, så är det här faktiskt början på något intressant.

Det finns ju nämligen en djup ironi i att de kommande större arrangemangen i Göransson Arena är...bandymatcher och ännu fler bandymatcher. Först landskamper, isaggregaten är redo att slås på – och sedan World cup.

Jag är rätt säker på att SAIK i förhandlingar och diskussioner har dömts till något som vi får kalla både villkorligt och samhällstjänst för sitt ekonomiska lättsinne.

SAIK har fått ett år på sig att spela bandy så bra man kan, i världens vackraste bandyarena.

Klubben har också fått ett år på sig att visa att man inte bara kan gnöla, gnälla och böla – utan också i både teori och praktik arbeta av sin skuld till kommunen.

SAIK är ekonomiskt kastrerat, men har bara att acceptera möjligheten man nu får att bli en slags samarbetspartner till Göransson Arena – och genom att vara med och skapa den här multiarenan därmed också förtjäna sin egen rätt att vistas där i framtiden.

Jag vet egentligen inte varför – jo, det gör jag och det kommer jag strax att skriva – jag gillar den här Fredrik Granting, som en del tycker är nånting som katten har släpat hem till bruksandan.

Det är nog för att han är Teflon-Fredrik.

Han kunde absolut ha spelat bredvid Zeke i SAIK:s backlinje – han kunde ha spelat m-o-t Zeke och överlevt.

Han verkar bara ha satt sig ned, blickat ut över det (tomma) Göransson Arena och sagt; vafan, så här kan det väl inte vara, jag är ju inte bara här för att lyfta min feta lön och försvinna sedan – jag vill ju jobba, jag vill ju...leverera.

En annorlunda man.

En sån där som borde ha varit med från början när multiarenan, som egentligen inte är en multiarena men som vill vara en multiarena men som inte är konstruerad som en multiarena, skulle sättas ihop.

Då hade vi inte stått och stampat och bara snackat multiarena; då hade inte SAIK:s svenska mästare sprungit omkring på parkeringen med skridskoskydden på och undrat var man skulle spela – då hade Göransson Arena, Sandviken, SAIK (kanske) varit multi-kulti-nånting.

Men det som inte är politik är politik i Sandviken, så därför har det gått så segt och snett som det har gått.

...har jag förstått ett mejl rätt tycker Sveriges starkaste kvinna inte om mig för något jag inte har skrivit. För det mesta brukar det vara tvärtom.

På nyhetsplats skriver vi i alla fall att Brynäs skaffat en mental coach inför årets säsong. Eftersom samverkan är dagens grej, så...ja, Gefle IF – akuthjälp behövs. Det är match redan kl 14.00 på söndag.

...jag tror inte jag ska skriva multiarena på väldigt, väldigt lång tid nu.

”Även om jag inte tänker överdriva gulligullandet så det läcker smör ur tidningssidan, så är det här faktiskt början på något intressant”.

Mer läsning

Annons