Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En målskytt är tillbaka

Två mål, en assist och ingen smärta i handen.

Christoffer Edlund fick en suverän comeback.

– Men det finns mycket kvar att jobba på, säger Edlund efter 4–1-segern mot Kuzbass i öppningsmatchen i World cup.

Annons

Christoffer Edlund behövde en halvlek på sig – sedan visade han mästarklass.

Efter att SAIK tvingats spela med en man mindre i ett par minuter såg Edlund till att Kuzbass åkte på en utvisning i den 36:e minuten, då Semen Kozlov höll fast en framstormande Edlund.

En minut senare gjorde Mikael Nilsson matchens första mål efter en vänsterhörna.

Därefter var det Christoffer Edlund för hela slanten. Med två läckra fullträffar och en snygg assist skickade han upp SAIK i en 4–0-ledning.

– Det tog lite tid att komma in i det, framför allt när det gäller bollkontrollen. Det är en jäkla skillnad på träning och match, det går mycket fortare på match, säger Edlund, som alltså gjorde sin första match för säsongen i går.

Efteråt kunde han glatt konstatera att han inte hade ont i handen under matchen.

– Jag har ju inte hållit i en klubba på två och en halv månad, så jag behövde röra bollen några gånger innan det lossnade. Det kändes bra i dag och jag hoppas att det fortsätter så, säger Edlund.

I den första halvleken kom Edlund i ett typiskt ”Edlund-läge”, men i stället för att avlossa bössan valde han att ge Linus Forslund chansen.

– Jag tyckte att läget var för dåligt helt enkelt, det handlade inte om att jag höll igen, försäkrar Edlund.

– Jag har samtidigt några snäpp kvar. Vissa bitar känns helt okej, men det kommer att ta lite tid innan allt har fallit på plats.

Vid 3–0-målet serverade Edlund en perfekt passning till Johan Löfstedt, som inte gjorde något misstag. Där fick publiken i Göransson Arena en försmak av vad den tidigare Vetlandaduon kan åstadkomma ihop den här säsongen.

Efter 4–0-målet lyckades Kuzbass få in ett tröstmål i slutskedet, men utan sin skadade fixstjärna Pavel Ryazantsev var det ryska laget totalt sett numret för litet.

– Det har sett väldigt bra ut för oss på försäsongen, och nu gjorde vi en helt okej match. I andra halvlek hade vi bra kontroll på dom, vi styr spelet och det är så vi vill ha det, säger Edlund.

SAIK-tränaren Thony Lindquist:

– Vi ville flytta på dom och kontrollera spelet så mycket som möjligt. Jag tycker att vi lyckades. Vi kunde ha fått utdelning redan i första halvlek, nu kom det i andra i stället.

Och nu har SAIK fått den perfekta starten på World cup.

– Det här var en riktigt skön start. Vi har skapat oss ett bra läge och har saken i egna händer, säger Thony Lindquist.

Mer läsning

Annons