Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng räcker i kväll

Det blev en jätterysare på Kopparvallen mellan Åtvidaberg och Sundsvall. Matchen slutade 2–2, vilket innebär att Gefle måste ta minst en poäng mot Gais i kväll för att säkra det allsvenska kontraktet redan nu.

– Åtvidabergs kvittering till 2–2 förbättrar vår situation, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Gefle IF möter Gais på Gamla Ullevi klockan 18 i kväll. Men frågan är om inte den halvtimme som återstod mellan Åtvidaberg och Sundsvall blev minst lika spännande för Gefle IF och Syrianska som kämpar i botten för att undvika kvalspel tillsammans med Sundsvall.

Matchen på Kopparvallen, som avbröts på grund av strömavbrott, återupptogs klockan 13 på torsdagen och Sundsvall kvitterade först till 1–1 genom Roger Risholt i 80:e minuten. Kort därefter ökade Giffarna till 2–1 genom Emil Forsberg. Dessutom hade Sundsvall ett skott i ribban.

Men i slutminuten kvitterade Åtvidaberg till 2–2, vilket var lyckat för Gefle IF och tränaren Pelle Olsson, som såg matchen från hotellet i Göteborg.

• Men vilken rysare det blev, Pelle!

– Ja, verkligen. Trodde aldrig att Åtvid skulle kvittera, men det förbättrar ju vår situation. Nu behöver vi en pinne till för at vara helt klara.

Pelle Olsson säger att han är förvånad över att Sundsvall tappade ledningen på slutet.

– Det är en sak om man spelat i 90 minuter, men nu blev det så kort speltid att jag trodde de skulle hålla undan. Sundsvall hade ju en boll i ribban också, det blev otroligt spännande.

• Hur påverkar resultatet er inför kvällen?

– Uppladdningen är densamma, men nu har vi verkligen något att spela för.

Inför GIF:s match mot Gais ser ställningen runt kvalstrecket ut så här:

Gefle 32 p, Syrianska 31 p, Sundsvall 29.

Återstående matcher:

I kväll: Gais–Gefle (18), Söndag: Gefle–Helsingborg (15), Gif Sundsvall–Häcken (15), Syrianska FC–Kalmar FF (15).

Mer läsning

Annons