Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En skada som går att tejpa”

Att Gefle har skadeproblem just nu är det nog ingen som tvekar på. Som Sporten skrev i går har nu också Eric Larsson ställt sig i ledet av skadade spelare. Han har fått en lindrigare skada på det inre ledbandet i knäet och hoppas vara tillbaka i spel så snart som möjligt.
– Hoppas att det inte är allt för allvarligt, säger han.

Annons

Det var under träningen i fredags som Eric Larsson, när han skulle slå en passning, hastigt vred till knät i gräset. Han blev under söndagen undersökt av Gefles naprapat Fredrik Wallström som konstaterade att det handlade om en liten skada på det inre ledbandet i knät.

Då kände Larsson stora smärtor när han gick men han var, under måndagen, mer hoppfull på att kunna vara med och träna igen så snart som möjligt.

– Det gjorde himla ont i går men det har blivit mycket bättre under natten. Jag har till och med joggat lite lätt i dag.

Eric Larsson själv hoppas kunna vara med och träna redan nu på fredag medan Fredrik Wallström ser på skadan med lite mer tillförsikt.

– Det är svårt att säga när han kan komma tillbaka. Under dom närmsta veckorna förhoppningsvis. Men det beror lite på, det är i alla fall en sådan skada som går att tejpa.

Det var just ledbandet som backkollegan Pär Asp drog av i slutet på maj mot AIK men Eric Larssons skada är inte lika allvarlig.

– Det är inte så allvarligt, han har ont när han ska passa en boll eftersom det blir en vackling i knät då. Men det handlar mer om veckor istället för månader som i Pärs fall, säger Fredrik Wallström.

GIF-anfallaren Dragan Kapcevic, som avstod AIK-matchen på grund av magsjuka, var tillbaka i träning under gårdagen och spelar U21-matchen mot Syrianska i dag.

Mer läsning

Annons