Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tre...vlig kväll för Östblom

Ska det lossna så ska det lossna ordentligt...

Johan Östblom skrattade efter SAIK:s seger med 6–2 i den tuffa bortamatchen mot Vänersborg.

Annons

Han hämtades från Hammarby som en mittfältsgeneral innan den här säsongen – målskyttet finns det andra i laget som ska ombesörja så att han ståtade med en nolla i den kolumnen gjorde inte så mycket.

– Nä, jag har inte tänkt på det. Men jag brukar kanske ligga på 12-15 mål per säsong så visst var det väl dags. Nu hade jag turen att vara på rätt plats vid några tillfällen, sa Johan belåtet.

SAIK inledde stark och offensivt. Därför var det skönt för laget att det blev utdelning också när Östblom slog till för första gången.

– Jag fick en passning av Edlund och kom ensam mot deras libero, kom runt i vänsterläge och skottet smet in i bortre hörnet. Perfekt att också få mål på alla chanser i ett tidigt skede.

När Vänersborg sedan var på väg tillbaka i matchen slog han till igen. Några utvisningar blev tunga för gästerna och Östblom själv satt tio minuter på botbänken.

– Jag kom precis in från utvisningsbåset när Edlund sköt och jag fick returen mitt på klubban och bara hade att raka in den. Lite flyt – men det måste man ha ibland också, flinade Johan.

Att SAIK är riktigt på gång syntes tydligt. Spelmässigt var det riktigt bra och SAIK-mittfältaren tyckte efteråt att det nästan är synd att det blir ett uppehåll efter fredagens match hemma mot Broberg.

– Det märks att vi blivit hetare och det har varit ett annat go och tryck på träningarna också. Mot ett Vänersborg som backade ganska mycket hade vi bra kontroll hela vägen.

Hemmalaget reducerade två gånger om efter Ted Haraldssons och Erik Petterssons tidiga mål i andra halvlek. Men inte ens det bekom svenska mästarna.

– Det var på en straff och en hörnretur. Det kom lite slumpmässigt och det var ganska lugnt ändå.
– Mina tre första mål för SAIK kunde inte ha kommit lägligare.

Det var sedan inte mer än rätt att Östblom var den som fick punktera fighten med sju minuter kvar att spela. Ett perfekt utkast av Joel Othén friställde SAIK-spelaren från mitten av Vänersborgs planhalva.

– Jag hade missat ett liknade läge tidigare när jag blev alldeles för förvånad och lyfte bollen över. Nu blev det ett bättre avslut mellan benen på målvakten, sa Östblom belåtet.

Johan Löfstedt fastställde slutresultatet till 6–2 och SAIK:s tredje raka seger. Dessutom revansch för förlusten i samma arena förra säsongen.

Men kvällen tillhörde definitivt Johan Östblom. Ett hat trick tar man alltid emot.

– Det går ju ut på att göra mål och visst är det riktigt bra för självförtroendet, avslutade SAIK-hjälten.

Mer läsning

Annons