Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel resa för SAIK – vann med tvåsiffrigt

Det blev som väntat en enkel resa för SAIK när man besegrade Västerås SK. 11–2 till SAIK blev slutresultatet.

Evelina Johansson och Hanne Gezelius gjorde båda tre mål och det gladde tränaren Thomas Linder.

– Det är viktigt att spelare som ska göra mål kliver fram och gör det också och även att vi kan sprida ut målskyttet på flera. Det är bra för framtida matcher, menar Thomas.

Annons

Det var ändå hemmalaget som inledde bäst och kunde redan efter knappa två minuter ta ledningen på en hörna. Det skrämde inte SAIK utan tvärtom så fungerade målet som en väckarklocka och Evelina Johansson kvitterade bara några minuter senare. Sen föll målen i en jämn takt och i halvtid var ledningen betryggande stor.

– Västerås ska ha en stor eloge för sättet dom spelar bandy på. Dom överraskade mig i alla fall genom att ligga på och pressa och dom åkte mycket skridskor. När det stod 1–0 hade dom ett par till lägen som var riktigt farliga också. Men sen när vi kvitterade och tog ledningen, ja då rinner det på och sen var det väl mest en fråga om hur många mål vi skulle göra, säger Thomas.

I andra halvlek fortsatte man som sagt målproduktionen och mittbackarna Emma Forsberg och Sofia Rådman var även dom riktigt nära att hamna i protokollet och även om offensiven den här kvällen var lyckad, så får också försvaret beröm.

– Dom gör ett mycket bra jobb och Emma spelar väldigt lugnt och är brytsäker. Riktigt roligt att se, säger Thomas.

$1

VÄSTERÅS SK–SAIK 2–11 (1–5)

$1

Första halvlek: 1–0 (2) Susanne Lehosmaa 1–1 (7) Evelina Johansson 1–2 (11) Alina Zinkevitch, 1–3 (20) Hanne Gezelius, 1–4 (23) Evelina Johansson, 1–5 (34) Emma Ahlander.

$1

Andra halvlek: 1–6 (50) Evelina Johansson, 1–7 (62) Johanna Pettersson, 1–8 (72) Hanne Gezelius, 1–9 (77) Hanne Gezelius, 2–9 (82) Susanne Lehosmaa, 2–10 (84) Johanna Pettersson, 2–11 (86) Emma Ahlander (straff).

$1

Utvisningar, VSK: 2x10 min, SAIK: inga

$1

Domare: David Hedfors

$1

Publik: 52

$1

SAIK:s tre stjärnor

$1

3 Evelina Johansson, mf

$1

2 Johanna Pettersson, mf

$1

1 Hanne Gezelius, f

Mer läsning

Annons