Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enterfeldt första biten i Brynäs nya lagbygge

För fem år sedan släppte Brynäs en Eriksson.
I går fick man tillbaka en Enterfeldt. Samma kille men det är inte bara efternamnet som är bytt.
– Jag har utvecklats väldigt mycket som hockeyspelare – speciellt under åren i Luleå, sa Sebastian Enterfeldt efter att ha presenterats som svenska mästarnas första nyförvärv.

Annons

Att den skickliga tvåvägscentern skulle återvända till Gävle och den klubb han representerade som junior har varit en illa dold hemlighet den senaste månaden.

Eller som sportchefen Micke Sundlöv uttryckte det med ett stort leende när han dök upp på pressträffen med Enterfeldt i släptåg:

– Nu blev ni överraskade, va?

Nja, det blev vi ju inte. Men inte desto mindre imponerad över att Brynäs har skrivit ett tvåårskontrakt med 23-åringen. Sebastian har blivit en fullfjädrad elitseriespelare som har spelat en viktig och stor roll i seriesegrande Luleå den här säsongen.

– Det har gått bra och jag har fått spela mycket i både power play och box play. Jag hoppas att kunna bidra på samma sätt här i Brynäs också.

Det har funnits ett ömsesidigt intresse en längre tid. Sebastian ville hem till Gävle igen och Brynäs hade förstås stenkoll på den Valbofostrade spelaren som via tre år i Almtuna hamnade i norrbotten.

– Det var inte ett så svårt beslut att ta när Brynäs hörde av sig och mitt kontrakt med Luleå gick ut. Det passade bra att flytta söderut igen och till ett lag som verkligen har haft ett stort och framgångsrikt år. Det ska bli otroligt spännande att vara en del av den utvecklingen och den positiva anda som finns här.

Han lämnar ett Luleå med en spelstil under ledning av tränare Jonas Rönnqvist och kommer till Brynäs med en helt annan där Tommy Jonsson basar.

– Jag tror att det ska passa mig bra med en modern hockey som bygger på mycket skridskoåkning och ett snabbt passningsspel. Så stor skillnad tror jag inte att det blir heller. Jag har snackat lite grann med Tommy och han vill att jag ska spela på samma sätt som tidigare.

Jonsson hade Enterfeldt som spelare i juniorleden i Brynäs och båda känner varandra. Det var också då under Leif Boorks tränarskap som han spelade sina sju elitseriematcher – satt mest på bänken ska tilläggas – i föreningen.

Sebastian är center men kan också användas som ytterforward.

– Men center är väl min naturliga position där jag trivs allra bäst.

Han har redan börjat leta efter boende och en flytt är nära. Brynäs börjar också träna igen den 7 maj och då finns säsongens första nyförvärv på plats. Han längtar redan.

– För min del skulle vi kunna börja i morgon. Jag är grymt inspirerad och det känns otroligt roligt att komma hem igen och få spela med Brynäs, säger Enterfeldt.

Mer läsning

Annons