Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett retfullt resultat för GIF

Trots att det bara var en försäsongsmatch retade 1–0-förlusten mot Brommapojkarna.
– Träningsmatch eller inte så skulle vi fått ett bättre resultat med oss, summerade Gefle IF:s tränare Pelle Olsson insatsen på Bosöns inomhusanläggning.

Annons

Visst var det allsvenska nykomlingen BP som inledde bäst och kopplade greppet den första kvarten. Men precis när det planade ut och GIF var på väg in i matchen igen så kom det enda målet.

– Vi åkte på en halvkontring och vi fick inte stopp på deras framfart på mittplan. Det blev ett inspel i straffområdet och nick i mål, berättar Olsson besviket.

GIF gjorde ett tappert försök att komma ikapp. Spelmässigt gjorde man det resten av första halvlek och efter paus kom en del bra chanser också då gästerna helt tog över.

– Men över lag är vi inte tillräckligt skarpa när det gäller. Vi kommer fram och har en del bra intentioner, smålägen och väldigt många inläggsmöjligheter som dock slarvas bort.

Två riktigt heta chanser ska vi i alla fall nämna. Hasse Berggren tog inte tillvara på den ena och Yannick Bapupa missade den andra som måste klassas som högkaratig. Han avslutade direkt djupt inne i straffområdet men kunde inte sätta dit den.

– Summeringen blir att vi är besviken över slutresultatet men ändå spelmässigt klart godkänt över 90 minuter, säger Olsson.

Allra roligast att notera var insatserna som Marcus Hansson och Olof Mård gjorde. Två unga lokala killar som gjorde väldigt bra ifrån sig.

– Dom håller verkligen mot ett allsvenskt motstånd och det var kul att se. Båda två är med och fightas om A-lagsplatserna och vi behöver ha en bra bredd på truppen, noterar Olsson.

Nu i veckan väntar Sandvikens IF på onsdag där GIF matchar ett kombinationslag innan det blir en Ålandsresa till helgen för match mot Mariehamn.

Mer läsning

Annons