Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expert Jakobsson är redo – utan manus

Hallå där...Anders Jakobsson, 45, före detta förbundskapten och SAIK-tränare som på fredag debuterar som expertkommentator i bandyns elitserie.

Annons

Du har tidigare varit expertkommentator i World Cup, men elitseriepremiären mellan SAIK och Edsbyn blir väl den riktiga debuten?

– Ja, absolut. Bortsett från World Cup för två-tre år sedan är det här ganska färskt för mig. Det blir nåt helt nytt. Jag ser verkligen fram emot att vara expertkommentator.

Vad kan TV4 Sports tittare förvänta sig av dig som expert?

– Haha, jag har ingen aning. Förhoppningsvis kan jag en hel del bandy, det återstår att se om jag lyckas få ut den kunskapen på ett vettigt sätt i tv.

Hur var det att kommentera World Cup?

– För mig kändes det bra, vad andra tyckte vet jag inte. Det var ingen som talade om det för mig.

Har du någon taktik på förhand?

– Inte direkt. Det går inte att skriva något manus i förväg. Jag kommer att stå för det jag tycker och tänker, genom att säga det. Så mycket mer kan man inte göra.

Tror du att du kommer att ha någon nytta av det du samlat på dig i bagaget?

– Jag har ju sett oerhört många matcher. Under mina år som förbundskapten såg jag säkert fyra matcher i veckan, så man har ju hunnit samla på sig en hel del erfarenhet. Som expertkommentator kan det vara bra att veta en del om taktik och sånt, och det gör ju jag.

Vad tror du om premiärmatchen på fredag?

– Det ska bli kul att se lagen mötas. SAIK har sett väldigt starka ut så här långt. Edsbyn har haft en större omsättning på spelare, och det kommer nog att märkas att de tappat tunga poster som Per Hellmyrs, Pär Törnberg och Christian Mickelsson. Jag tror mest på SAIK, Hammarby och Västerås den här säsongen. Det kommer nog att ta ett tag för Edsbyn att hitta rätt.

Har du någon speciell kommentar på lager som tittarna kommer att få vänja sig vid i vinter?

– Nej, men så småningom kommer jag nog att få höra från folk som sitter och tittar; ”Varför uttrycker du dig på det viset så många gånger?”

Har du någon favoritkommentator?

– Ja, Bo Hansson.

Varför?

– För att han är AIK:are, precis som jag...

Okej, tack ska du ha och lycka till som expertkommentator!

– Stort tack!

Annons