Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fällman vet hur AIK ska besegras

Här är Gefle IF:s hemliga vapen i kväll.

David Fällman vet det mesta om AIK.

– Men Pelle vet nog ännu mer, säger GIF:s nye mittback med ett skratt.

Annons

Spela kommer han inte att göra (tror vi...) – men David Fällman kan göra nytta ändå när AIK kommer till Strömvallen.

Fällman tränade med AIK i två månader i början av året innan han kom till GIF, och var med på ”Gnagets” träningsläger i USA.

– Det är klart jag har koll på dem. Jag har ju varit i Väsby tre år och tränat flera försäsonger med AIK. Jag vet allt om de där killarna, säger Fällman, halvt på skämt och halvt på allvar.

– Jag har sagt det jag vet till Pelle, även om han nog vet mer än vad jag vet. Men alla hjälpmedel ska tas till, och alltid kan det väl finnas nån detalj som kan ha missats.

• Vad har du att säga om AIK då?

– Det är ett försvarsstarkt lag som spelar med mycket explosivitet i allt de gör. Så vill dom spela varje match, hemma som borta. Och dom har ju en sån typ av tränare också i Andreas Alm.

• Men efter första segern senast är ni också på gång.

– Ja, jag tycker vi möter AIK i ett bra läge. Dom var inte så bra mot Sundsvall senast och har spelat kryss i sina tre hemmamatcher. Jag tror inte att dom är jättesugna på att komma hit och spela nu, på plastgräs. Och sedan kanske inte vårt sätt att spela passar dom så bra heller.

På försäsongslägret i USA spelade Fällman nästan hela matchen mot CD Chivas och halva mot San Jose Earthquakes. AIK:s nye anfallsstjärna Celso Borges fanns med på lägret, men rehabiliterade sig då från en skada.

– Han körde individuell träning då, så jag har inte spelat med honom. Men jag har sett AIK:s matcher i upptakten av allsvenskan och han är en väldigt smart spelare som använder sin fina touch i mottagningarna. Han skapar mycket yta för sina medspelare, men det finns säkert sätt att stoppa det på,säger Fällman.

• Du skulle gärna vilja spela den här matchen, va...?

– Självklart. Det är ju sånt här man vill vara med om.

Hittills har GIF valt Linus Malmborg och Olof Mård som mittbackspar.

– Men det går framåt för mig och jag känner att jag är med och konkurrerar. Det är bara att jobba på varje träning, säger Fällman.

Pelle Olsson håller med om att utvecklingskurvan för Fällman pekar uppåt.

– De andra hade ett försprång när han kom till oss, och det förklarade jag för honom redan när han skrev på. Sedan har vi ett lite annat arbetssätt än han varit van vid tidigare också, och det tar lite tid att komma in i det. Men varje dag här är gynnsam för honom, säger Olsson.

• Men du har ingen tanke på att spela honom mot AIK med tanke på hans bakgrund där?

– Vi presenterar laget en timme innan avspark, vi får se då.

Mer läsning

Annons