Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fällmans utmaning – platsa i startelvan

David Fällman, 22, har skrivit ett flerårskontrakt med Gefle IF.
Nu siktar mittbacken på att slå sig in i startelvan.
– De andra har ju ett försprång, men fortsätter jag ge allt har jag en stor möjlighet, säger nyförvärvet från Väsby.

Annons

En dryg veckas träningar på Cypern och en stabil insats tillsammans med Olof Mård mot Brommapojkarna i söndags gav de svar som tränaren Pelle Olsson ville ha.

– Det är en riktig försvarsspelare, han är bra fysiskt och frän i närkampsspelet. Det känns som att han kommer att vara med och konkurrera redan från början, säger Olsson.

Fällman kommer närmast från AIK som hade honom på ett tryoutkontrakt från december och en bit in i mars. Solnaklubben hade väntat sig att tappa antingen Niklas Backman eller Alexander Milosevic, men när ingen av dem försvann fanns det inte plats för 22-åringen från Mariestad.

Nu är han glad att det löste sig med GIF.

– Skönt att det äntligen är klart. Det känns som ett bra steg för mig att ta och det är en grymt bra utmaning att försöka slå sig in i det här laget, säger Fällman, som de tre senaste åren spelat med AIK:s samarbetsklubb Väsby United.

En viktig anledning till GIF:s sena värvning är att vänsterbacken Jens Portin är borta på obestämd tid. Om Pär Asp används på kanten har Pelle Olsson bara två mittbackar kvar, Olof Mård och Linus Malmborg. Vid en skada på någon av dessa skulle Marcus Hansson troligen ha varit tvungen att lämna sin mittfältsroll för att hjälpa till i backlinjen.

– Det är inte bra om en ändring ger ytterligare ändringar. Nu har vi 25 spelare med kontrakt med bra täckning för de flesta situationer, säger Pelle Olsson.

Sett till träningsmatcherna bildar Mård och Malmborg mittbackspar i premiären borta mot Malmö FF den 2 april. Men David Fällman räds inte konkurrensen.

– Jag har pratat med Pelle om det där och han sa att eftersom jag kommit in senare och inte varit med från början så har de andra ett lite försprång. Men jag sa till honom att jag aldrig skulle kliva på det här om jag inte kände att jag hade i startelvan att göra.

– Det är nu det börjar på allvar för mig, nu när jag vet hur min framtid ser ut. Fortsätter jag att ge allt har jag stora möjligheter att spela till mig en startplats, även om det inte blir i premiären.

Mer läsning

Annons