Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färdigvärvat för mästarna

16-årige Kasper Milerud blev SAIK:s andra och sista nyförvärv.
Ett framtidsnamn – men frågan är svenska mästarnas budgetvariant håller för ett nytt guld.
– Jag håller Edsbyn och Villa som favoriter, säger Daniel ”Zeke” Eriksson.

Annons

Det där med ”budgetvariant” kanske låter hårt, för SAIK har förstås kvar en hel del slagstyrka även efter att Linus Pettersson och Daniel Berlin dragit till Ryssland.

Men ser man till de faktiska värvningarna som gjorts har SAIK inte ersatt Berlin och Pettersson med lika meriterade namn. Och någon back blev det inte överhuvudtaget.

– Nä, det blev en mittfältare till, säger ”Zeke” efter att 16-årige Kasper Milerud skrivit på ett treårskontrakt.

Milerud kommer från Hammarby precis som Johan Östblom, lagets första nyförvärv. Båda har det gemensamt att de inte riktigt fick det förtroende de hade hoppats på. Östblom flyttades runt en hel del, men ska användas som högermittfältare i SAIK, och Milerud fick ägna en hel del tid åt bänknötande även om han hann med att göra sitt första och hittills enda elitseriemål också, i bortamatchen mot just SAIK i februari.

– Det är en mycket intressant spelare med en väldig potential. Det är kul att vi får möjlighet att utveckla honom, säger ”Zeke”.

– Vi har en tradition att slussa fram unga spelare på ett bättre sätt. Jag tycker att det var lite konstigt agerande från Hammarby. De hade matcher där de knappt hade några spelare på bänken, men ändå fick han väldigt lite speltid.

– Jag har ju ingen insyn i varför det var så, men från sidan såg det väldigt konstigt ut.

Kasper Milerud var nominerad till titeln som årets pojkspelare i svensk bandy, en utmärkelse som senare gick till SAIK-anfallaren Erik Pettersson som även blev årets komet. De båda är bra kompisar sedan flera års spel i juniorlandslagen, senast i P17-varianten där det blev guld i Öppna NM i vintras.

– Han är en offensiv mittfältare, spelupbyggande, och har även varit ytterhalv. Framförallt är han en spelare som växer när han har mycket boll. Han är spelskicklig och tekniskt duktig, med bra blick för spelet, säger Daniel Eriksson, och visst låter det som en ung Daniel Berlin...

Nu är det alltså färdigvärvat för de senaste två årens svenska mästare.

• Är det här ett lag som kan försvara guldet?

– Jag håller Edsbyn och Villa som favoriter. Sedan, naturligtvis, kan ju allt hända i ett slutspel. Vi vill alltid vara ett topplag.

• Hur mycket är truppbygget styrt av er ekonomi?

– Jag säger inte att det har med det här att göra, vi vill bara göra värvningar som känns rätt. Men ekonomin är ett väldigt viktigt fokusområde för SAIK, vi vill hålla världsklass även där.

– Vi får ett väldigt ungt lag, nästan yngre än förra året höll jag på att säga... men alla blir ju ett år äldre. Vi ser en väldig potential i befintlig trupp och det är lite naturens lag, om det blir hål är det någon annan som kliver fram och fyller det. Det såg vi ju om inte annat senaste säsongen.

Mer läsning

Annons