Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem mål en liten tröst för Edlund

Efter VM-petningen gav Christoffer Edlund förbundskapten Franco Bergman svar på tal direkt.

SAIK:s målspruta gjorde fem mål när Vänersborg besegrades med 12–5 (4–4).

– Det lindrar lite. Men jag är ledsen och besviken, säger Edlund.

Annons

Foto: Gun Wigh

Här intill kan ni läsa förbundskaptenen Franco Bergmans motivering till varför Sandvikens forward Christoffer Edlund inte finns med i VM-truppen.

– Det är inte jag som tar ut laget. Men jag är uppriktigt ledsen och besviken över att inte få spela VM. Det är något jag sett fram emot hela säsongen, det är alltid en ära att få representera sitt land. Att spela i landslaget är bland det roligaste jag vet, berättar Edlund.

SAIK-stjärnan, som inte kunde spela VM ifjol på grund av sin brutna fot, hade förstås sett fram emot att spela i år istället när VM spelas i Sverige. Men fick beskedet om petningen redan på tisdagskvällen.

– Franco ringde och sa att jag inte fanns med. Vad exakt vi pratade om vill jag inte gå in på här, men han tycker det finns andra spelare som passar bättre in.

Inför matchen mot Vänersborg fick Edlund därför stöttning av tränarna i SAIK för att bearbeta besvikelsen och fokusera på matchen.

– Det är erfarna killar som spelat massor av VM och landskamper. De har hjälpt mig under dagen att ladda inför matchen.

Christoffer Edlund lyckades mobilisera kraft och visade med sitt spel vad han tycker om petningen ur landslaget.

– Det var oerhört jobbigt och jag är jättebesviken. Jag vill inget annat än spela bra för SAIK och det gick jag ut och försökte göra.

• Du gjorde fem mål. Var det din hälsning till Franco att han borde ha tagit ut dig?

– Ja, jag vet inte. Men det kan man väl säga. Jag försökte i alla fall göra en bra match och vara med och bidra till hur laget presterar i andra halvlek.

Christoffer inledde själv Sandvikens jakt på sjunde raka segern med att göra två mål, bland annat ett på straff. Men gästande Vänersborg var riktigt bra i första halvlek och ledde ett tag med 4–2.

Innan paus hade SAIK gått upp till oavgjort, 4–4. Men sedan brakade det loss fullständig framåt och Sandviken körde över Vänersborg – totalt.

SAIK gjorde tio raka mål, åtta i andra halvlek, och vann till slut med 12–5.

– Det var bra. Vi spelar som ett lag nu, alla hjälper varandra, det är roligt.

Christoffer Edlund log lite och försökte dölja den värsta besvikelsen. Det gick inte helt bra.

Mer läsning

Annons