Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte raka förlusten

Gefle förlorade femte raka matchen när Trelleborg vann på Vångavallen med 2–0 (0–0) och lämnade kvalplatsen i allsvenskan.

Annons

På Vångavallen var det flera missade frilägen för Trelleborg innan Fredrik Jensen prickade in 1–0 från favoritpositionen, framspelad av Marcus Pode.
Den här gången, i den 52:a minuten, blev Mattias Hugosson bortkollrad.
Det blev Gefle-målvakten också vid ett snarlikt tillfälle i första halvlek då blev han rundad, men Jensen kom ur balans och prickade stolpens utsida från rätt så snäv vinkel.
Gefle, som kom med fyra raka förluster efter att ha nosat på den allsvenska toppen ett tag, hade kvitteringschans. Men Peter Abelsson fick ut ett långt ben på ett markinlägg till en helt ren Geflespelare vid bortre. Det var nära självmål men Abelssons stoppboll studsade utanför stolpen.
Strax efter brände TFF ytterligare ett friläge när Mattias Adelstam helt solo bredsidade förbi Hugosson, men också förbi målramen.
På övertid sköt Marcus Pode in 2–0.
Gefle åkte på femte raka förlusten, och Trelleborg fortsätter att blanda och ge. Efter 3–2 hemma mot Göteborg åkte laget på pumpen borta mot Syrianska och Norrköping.
Nu är Tom Prahls manskap på banan igen. Lämnade kvalplatsen och tog sig upp på lite säkrare mark i den haltande tabellen.

(TT)

Mer läsning

Annons